CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

Porți deschise-nu doar o zi-ci permanent, la Liceul de Industrie alimentară din Izvoarele-Olt
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru cei care n-au aflat încă, prima îndeletnicire de pe planeta Pământ, a fost horticultura (în Grădina Eden; lucrători, primii oameni: Adam și Eva). Apoi primii lor fii, Cain: agricultor și Abel: crescător de animale. De ce vă reamintesc aceste amănunte? Pentru a afla și copiii-elevi că resursele de origine vegetală, dar și animală, au necesitat și păstrarea/conservarea lor! Atunci au apărut în formă incipientă germenii Industriei alimentare, care a evoluat în timp și spațiu, până în zilele noastre. Deci, cât va fi omenire pe Pământ, acest domeniu, va exista și el!  
În ziua de miercuri, 10 martie 2021, la cca.30 de km.de Capitala Județului Olt, Municipiul Slatina, în frumoasa comună Izvoarele-sugestiv nume, nu?-la Liceul Tehnologic de Industrie alimentară, în cadrul "Săptămânii Meseriilor"-ca-n fiecare an-au fost invitați elevi din cl.a Vlll-a, din Izvoarele, Alimănești, Vâlcele, Mărunței și din alte comune din zona Boianului din Muntenia, sub titulatura--"Ziua Porților Deschise"! Vă asigur că în orice zi, veți găsi "Porțile Deschise"-la acest Liceu-la propriu și la figurat!  
După cum reiese și din semantica titulaturii Unității de Învățământ, aici li se oferă elevilor-pe lângă cultură generală, instruire de specialitate de nivel 3 și 4. Pe lângă Profesorii de Cultură generală, în cadrul Catedrei tehnologii, își desfășoară activitatea de predare și de instruire practică un colectiv de Prof.-Ingineri, foarte bine pregătiți în Facultăți de specialitate, cu stagii în producție și-evident!-la Catedră.  
Stagiile de practică ale elevilor, se desfășoară în perioade compacte de timp (minim o săptămână), în baza unor Contracte/Protocoale încheiate de Conducerea Liceului (Director, Prof.Eugenia-Ionela Mateșică) și Agenții economici, prin reprezentanții legali, cu respectarea strictă a cerințelor de ordin juridic, economic, ergonomic, dar și a Normelor de protecție a muncii, PSI, Protecția mediului, a Normelor de Sănatate în muncă (individuale și colective).  
Date fiind precedentele "punctate" de absolvenții acestui nestins focar de cultură tehnică, ce alimentează piața muncii-de ani de zile-cu: "Brutari-patiseri, preparatori produse făinoase" & "Tehnicieni în Industria alimentară", vă invităm stimați părinți, povestiți-le copiilor dv.despre aceste frumoase, dar și gustoase meserii! Cel mai de luat în seamă argument? Singurul nostru fiu, este elev în această minunată Școală!  
  
Ing.Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Fil.Olt, Redactor Revista "Popas Jurnalistic și Literar-artistic". 
Referinţă Bibliografică:
Porți deschise-nu doar o zi-ci permanent, la Liceul de Industrie alimentară din Izvoarele-Olt / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3726, Anul XI, 14 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!