CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii`!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După cum bine știm din "Cartea Sfântă" ("Biblia"="Cartea cărților"="Cartea de funcționare a omului pe planeta Pământ"), DUMNEZEU a creat spre sfârșitul zilei a 6-a omul (bărbatul), cu mâinile Sale, din elementele Pământului: apă, fier, calciu, magneziu, etc. Creatorul, l-a pus Rege peste întreaga Sa creație!   
Dar în Pedagogia Sa perfectă și Dumnezeiască, în mod intenționat nu i-a făcut pereche, ca în cazul altor viețuitoare...ca el să-și dorească! Așa că DOMNUL, i-a făcut-din el-o femeie, să-i fie pereche, unul altuia ajutor în complementaritate, deci nici slugă, nici stăpân! Sf.Ap.Pavel a spus că voia DOMNULII, este ca bărbatul să-și iubească nevasta, așa cum EL Și-a iubit Biserica!  
Din nefericire, uneori chiar din păcate, femeia a ajuns să fie considerată inferioară bărbatului...De-abia la începutul sec.XX, în Lumea Nouă (SUA), femeile "au îndrăznit" să ceară unele drepturi destul de normale...unele au ars de vii într-un incendiu cu cauze neclarificate...Au urmat lupte sindicale și în Europa, duse de unele femei foarte hotărâte!   
De notat faptul că "Ziua Femeii" a fost marcată încă din 1857, la date diferite; în 1913, a fost la 8 Martie. În diferite Țări, sub diferite regimuri politice, Ziua Femeii a fost sărbătorită la date diferite...  
Însă în 1975, Adunarea Generală a ONU, a adoptat Rezoluția 32/142, invitând fiecare Țară sa reflecteze și să decidă în legatură cu "Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeii și Pace Internațională"  
Iată Comunicatul "UN Womenwatch", Organism ONU: "Este o zi când femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, neținând cont de diviziuni naționale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie când trebuie să ne amintim eforturile și realizările din trecut și, cel mai important, să privim în perspectivă la potențialul neexploatat al femeilor și la oportunitățile ce le așteaptă pe femeile viitoarelor generații".  
În Țara noastră, dar și la vecinii bulgari, a rămas obiceiul-bun-ca elevii să ducă flori și mici cadouri femeilor cu care interacționează: mamei, bunicuței, Educatoarei, Învățătoarei și Profesoarei.  
Dar "Ziua Femeii", are și simboluri cromatice: culorile violet, verde și alb.  
♧ Violetul, sau pupuriul, simbolizează dreptatea și demnitatea; e considerat un scut în fața energiilor negative;  
♧ Verdele, înseamnă speranța;  
♧ Albul, este simbolul purității;  
Aceste culori, au fost împropriate/stabilite în anul 1908 în cadrul "WSPU" ("Uniunea Socială și Politică a Femeilor"), în Marea Britanie.  
Ziua de 8 Martie, a intrat în conștiința colectivă a poporului român nu doar ca o zi a Femeii, dar și a Mamei; desfășurarea se extinde din habitat la locul de muncă, dar și pe stradă, Polițiștii oferă flori Femeilor participante: conducătoarelor auto, dar și celor din postura de pietoni. La fel se întâmplă la bordul navelor de pasageri și al aeronavelor! Se vede clar că respectul bărbaților a crescut mult de Ziua Femeii, adică de 8 Martie...dar mai rămân...364 de zile...  
8 Martie, e ziua în care barbații oferă Femeilor flori, sau și cadouri, în funcție de natura relației existente...  
8 Martie, fiind-dpdv calendaristic-la începutul primei luni a primăverii, a devenit pentru români (și nu doar pentru ei!), "debutul garantat" al primăverii, când natura înverzește! De aceea, este asociată ombilical cu florile! Puțini știu că floarea reprezentativă în plan internațional, ca un blazon-viu al primăverii, este laleaua, care sugerează gingășia, simbolizează iubirea perfectă; ea este delicată și elegantă, conferă confort psih-afectiv-emoțional și "emană" căldură! În primul rând pentru femei, pentru că ele "simt" mai mult florile! De ce? Pentru că ele, chiar sunt flori! Priviți-le! Respectați-le, păstrați-le și creați-le mediul prielnic să înflorească și să rodească! În toate planurile!  
  
Ing.Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Olt. 
Referinţă Bibliografică:
8 Martie, Ziua Internațională a Femeii`! / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3721, Anul XI, 09 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!