CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

Cine a fost Tănase Constantin?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liceul Tehnologic de Industrie alimentară, din com. Izvoarele Jud.Olt, se află situat pe strada Tănase Constantin. Pentru că puțini știu cine a fost această personalitate (Istoricii-autori de manuale, au fost "zgârciți" și nu ne-au conferit șansa să putem afla), pentru noi, dar și pentru cititorii noștri, am căutat și alte "izvoare" scrise:  
Învățătorul Constantin Tănase, din com.Izvoarele, Jud.Olt, a fost un "Moș Ion Roată", al Țării Românești. În anul 1857, a fost ales Deputat al țărănimii în Divanul Ad-hoc al Țării Românești; din această demnitate, el a contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.  
În acel an (1857), s-a înființat Comitetul Unionist din Județul Olt, condus de "pașoptistul" Iancu Ionașcu (nepotul negustorului Ionașcu, binefăcătorul Slatinei și nu numai). În ciuda opunerii exercitate de forțele antiunioniste, Comitetul Unionist Județean Olt, a izbândit și a impus alegerea Învățătorului Constantin Tănase, ca reprezentant al țărănimii din partea central-muntenească a Județului Olt. Pe bună dreptate, țăranii din această zonă a Țării Muntenești, i-au dat renumele de "Moș Ion Roată al Țării Românești".  
La 19 decembrie 1857, de la tribuna Adunării Ad-hoc, Deputatul Tănase Constantin, a citit moțiunea, în care, după ce deplânge tristețea țăranilor din pricina stării destul de precare a traiului sub toate aspectele, aduce argumente pertinente pentru dreptul acestora ca să participe la viitoarele Adunări Legiuitoare: "Pentru ca să se întemeieze fericirea și pacea adevărată în Țară".  
  
Ing.Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Fil.Olt  
  
Redactor la Revistele: "Popas Jurnalistic și Literar-artistic"(de la Slatina), "Mirajul Oltului" & "Cozia Literar-artistică"(de la Călimănești și "Valea Lotrului" de la Brezoi. 
Referinţă Bibliografică:
Cine a fost Tănase Constantin? / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3695, Anul XI, 11 februarie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!