CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Cu autobuzul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ceaţa o învăluie ca o plapumă. Autobuzul se face auzit tot mai aproape. Îṣi strânge poalele fustei de culoarea curcubeului. Tălpile-i deapănă asfaltul protejate de cizmele nou-nouţe. 
  
Ploaia îi sapă ṣănţuleţe prin stratul generos de pudră de pe faţă. 
  
Aude clar pe hăitaṣul care o urmăreṣte. Hainele-i sunt lipite strâns de trupul zvelt, rezultatul a multor ore de ciclism ṣi Zumba la sală. 
  
Autobuzul se opreṣte cu o hurducătură. 
  
-Mă eviţi, Ana? Aude glasul hăitaṣului când face primul pas pe scara autobuzului. 
  
-A, tu eṣti, George! Am crezut că era...! ṣi glasu-i este înecat de zgomotul motorului. 
  
Se aṣează pe un scaun de la fereastră ṣi-ṣi eliberează părul castaniu din pălăria de culoarea cireṣei pe care o împletise la vârsta de unsprezece ani la orele de lucru manual ṣi pentru care primise nota maximă. 
  
Autobuzul porneṣte protestând. 
  
Ochii-i sunt fixaţi pe faţa lui George. Nu i-a plăcut niciodată de dânsul. O pisase de la ṣcoala generală. Ştia că fusese ucenic la un măcelar din satul vecin. Apoi tăcere, precum se întâmplase cu mai toţi colegii la finele liceului. 
  
Îi aude glasul filtrându-se prin zgomotul motorului. 
  
-De ce, Ana? Eṣti a mea în întregime acum! Şi simte o înţepătură profundă în braţul stâng. 
  
Buzele ei groase se deschid ca o insectă gata să decoleze. Periṣorii de pe braţe fac drepţi. Nu mai aude tropăitul cailor care se pierd pe ṣosea. 
  
-Ce, ce? Este tot ce poate să murmure. Iar profilul ei grec perfect se apleacă precum o crenguţă de viṣin într-un borcan cu murături. 
  
Referinţă Bibliografică:
Cu autobuzul / Mariana Zavati Gardner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1871, Anul VI, 14 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mariana Zavati Gardner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Zavati Gardner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!