CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  
Autor: Mariana Petrache         Ediţia nr. 2553 din 27 decembrie 2017        Toate Articolele Autorului

FLUTURI PENTRU O ZI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Am scris povestea magică dintre doi nori albaștri și rebeli, care s-au iubit fără să le pese de vreme bună sau furtună, am scris povestea de dragoste dintre un val înspumat și o Lagună albastră, am scris povestea dintre doi străini care s-au iubit fără să se fi întâlnit vreodată, am scris povestea despre moartea Păsări Spin, dar nu am scris niciodată, povestea noastră iubitule.
Tu, Soarele meu care mă mângâi și mă privești în fiecare dimineață ca pe o floare gingașă, strângându-mă în brațe și rezemându-ți capul pe gâtul meu, simțindu-ți căldura din suflet.
Tu faci ca Raiul nostru să-l trăim aici, pe pământ, în grădina nostră cu flori frumoase, unde dimineața savurăm împreună cafeaua, îmbătându-ne cu miresmele petuniilor violet.
Tu, iubitule, ai găsit cheia care deschide toate ușile spre fericire, nu știu de unde ai reușit să o cumperi, că nu este o cheie pe care o găsești pe un raft în magazin...!
Tu care știi totul despre mine, despre inima și sufletul meu că eu în ochii tăi mă văd pe mine,tu ești oglinda mea...
Nu vreau să te pierd printre rânduri, în povestea noastră și să te regăsesc la finalul poveștii....Nu, nu pot, este mult prea lungă și fără sfârșit, mai am multe file de scris...
Prin tine am învățat cum să trăiesc, cum să iubesc, cum să vorbesc și cum să mă ridic, ori de câte ori cad...Mereu mi-ai spus să am grijă când îmi aleg prietenii, că nu toți sunt sinceri, să nu mă încred în superlativele lor, că unii se dau prietenii mei, pe urmă mă invidiază și mă bârfesc la colț...pentru că nu își pot depăși condiția socială și nu suportă să pășesc pe o treaptă superioară.
Tu și familia mi-ați fost mereu alături , doar„ sângele apă nu se face” ... Uneori dau vina pe mama, că m-a educat să am încredere în oameni și să fiu cinstită, și mi-a zis că atunci când primesc o palmă să întorc și celălalt obraz și să tac, că oriunde merg trebuie să am cei șapte ani de acasă... Atunci era o altă lume, lumea copilărie, azi vremurile s-au schimbat, iar noi trăim într-o Lume Nouă, unde sunt deopotrivă oameni buni și răi, sunt și oameni fără Dumnezeu, care omoară pentru cinci lei...însă cei mai mulți sunt oameni cu suflet curat, înțelepți, sinceri, credincioși și cu frică de Dumnezeu.
Tu, dragule, m-ai mângâiat când alții aruncau cu pietre și mi-ai cusut aripile tăiate, mi-ai șters lacrima și mi-ai bandajat genunchi juliți, ridicându-mă din căderi, ai știut mereu cum să-mi umpli sufletul gol.
Întotdeauna m-am rugat lui Dumnezeu pentru sănătatea familie și a mea, m-am rugat și pentru alții, niciodată nu m-am rugat pentru bani. .
Cu bine, dragu meu!  
  
Referinţă Bibliografică:
FLUTURI PENTRU O ZI / Mariana Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2553, Anul VII, 27 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mariana Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!