CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Mariana Petrache         Ediţia nr. 2102 din 02 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Dragostea între cer și pământ....
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cerul și pământul perechea potrivită...există între ei o armonie perfectă, sudată printr-o iubire eternă.Odinioară erau foarte apropiați trăiau o relație frumoasă stăteau îmbrățișați din noapte până în zori...  
 
Uneori Pământul făcea pașii înainte spre cer întinzând spre el o palmă de munți să-i mângâie fruntea .  
 
Alteori Cerul îmbrățișa Pământul prin rafale de vânt și ploi de vară răcoroase, care-i sărutau buzele trandafirii .  
 
Pământenii erau păcătoși și lipsiți de morală ceea ce mânia puterea cerului .El riposta pedepsindu-l pogorând cerul pe el inundându-i sufletul și-i lua îngerii sus.  
 
Pământul supărat trecea peste toate....se aduna ,se răzbuna trimițând catapeteasme de fum și franjuri de ceață acoperind privirile indiscrete ale cerului.  
 
Într-o zi Cerul s-a mâniat așa de tare că s-a îndepărtat de Pământ și a retezat capul munților și vârful copacilor seculari ca nimeni să nu-i mai atingă norii...a închis porțile albastre că nici pasărea nu mai ajungea la El...  
 
Pământul a fost nefericit, îi era dor de liniștea albastră a norilor și era neputincios tristeții .Puterile lui erau mărginite și nu putea viețuii fără nori, fără stele și fără soare , zilele erau cernite și goale.. Ar fi trecut granițele neputinței să mângâie din nou bolta cerească .A cules toate florile pământului le-a împletit și a clădit un pod până în nori și s-a unit din nou cu cerul .(Noi zărim uneori acel brâu de flori pe care îl numim curcubeu.)  
 
Simțind căldura dragostei, din sufletul pământului, Cerul l-a iertat și s-au împăcat trimițând din nou sărutări de ploi din belșug, a deschis iar porțile albastre .  
 
Cerul se oglindea din nou  
 
în luciul apei ... .picura raze de soare și-i încălzească inima sleită de veșmântul iernii .În nopțile mai răcoroase și târzii aprindea felinarele ,ca drumeții să nu rătăcească cărarea spirituală .  
 
Zi de zi cerul și pământul numără anotimpurile împreună, împart timpul cu bune și rele trăind la depărate, dar prieteni...oare, până când?  
 
Referinţă Bibliografică:
Dragostea între cer și pământ.... / Mariana Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2102, Anul VI, 02 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mariana Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!