CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Aniversarea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aniversarea 
  
Se învârtea de vreo jumãtate de orã aiurea prin camerã: 
  
-Oare cu ce sã mã îmbrac? Ce costumaţie ar fi mai potrivitã ? 
  
Sã-mi pun ceva potrivit cu atmosfera optimistã pe care o poartã întotdeauna cu ele chipurile tinere? Ori ceva “super trãsnit”, aşa cum am facut întotdeauna? TREBUIE sã fiu iubitã, adoratã, sã mã placã toatã lumea, sã epatez , sã… Sã vedem ce aş putea alege…Un bebeluş cu boneţicã şi cu biberon?… Oh,… nicidecum!Un roboţel de toatã frumuseţea, cu capul dintr-o cutie veche de carton?…Nu, nici asta! Aş vrea ceva, mai altfel, special…!Dar ce? 
  
Începu sã fredoneze o binecunoscutã arie învârtindu-se “Sunt frumoasã, graţioasã / Şi-orice tânãr ,cu mine ar dansa …/ La, la, la… 
  
Apoi îşi aruncã privirea pe geam.Fulgii cãdeau mari, unul dupa altul, aşa cum îi vãzuse odatã, în desenele animate…de parcã toate gâştele din lume şi-ar fi scuturat acum aripile sã-i umple ei curtea cu zãpadã.Mai lipsea doar şemineul prin care sã coboare , plin de funingine şi aproape sufocat , Moş Crãciun…Ho!Ho!Ho!Dragii Moşului, aţi fost cuminţi? 
  
Gândul acesta o înveseli brusc şi încercã sã îşi închipuie ce ar fi spus acum EL dacã i-ar fi remarcat zâmbetul de pe faţã : “Iar ţi-a trecut prin cap vreo nãzdrãvãnie?!?” 
  
Începu sã se îmbrace atent şi în faţa oglinzii noua sa înfãţisare prinse contur; întâi barba, mai apoi mustãţile, apoi…Aşa!Pe unde aveam eu o cãciulã roşie?… Husa de televizor e numai bunã de sac pentru jucãrii, iar mantia… 
  
  
Ora opt deja! Nu cred sã mai vinã nimeni… 
  
Începu sã înlãture cu grijã urmele dezastrului din apartament: florile din din cratiţa cu apã, cãrţile de joc dintre perne, farfuriile cu resturi de mâncare pitite pretutindeni, paharele de pe mobilier… 
  
Abia acum realiza totul;oare, s-au distrat într-adevar? 
  
Îşi aminti zâmbind reacţia lor când, dupã minute lungi de aştepare , îşi fãcuse apariţia în hol un Moş Crãciun bizar abia târându-şi pe podea sacul ticsit cu daruri…Şi ce mai daruri!S-au repezit cu toţii sã le desfacã , împingându-se, lovindu-se în glumã peste mâini, râzând cu hohote pentru a-şi masca decepţia, bãtându-şi joc unul de celãlalt … abia atunci a râs şi ea , cu adevãrat, de parcã asta ar fi fost ceea ce chiar îşi dorise mai bun pentru aniversarea ei:sã facã farse şi sã râdã! 
  
Pe urmã îşi fãcuserã cu toţii de cap. 
  
-Eu cunosc toate limbile pãmântului, spuse la un moment dat Andrei. Asta i-a lãsat pe toţi cu gurile cãscate uitând cu desãvârşire de ea.Nu mai era vedeta serii… Încã unul dintre mo-mentele nefericite ale vieţii ei în care se simţea inutilã şi proastã. 
  
Se repezi atunci iritatã spre ei stricându-le jocul: 
  
- Haideţi sã tãiem tortul!Vreţi?Lãsaţi-l pe Andrei;el cunoaşte toate limbile pãmântului: limba omului este uşor rotunjitã şi de nu ştiu câţi centimetri, limba pãsãrii este ascuţitã şi scurtã, limba elefantului… 
  
Zece perechi de ochi o privirã interzişi.Nu fusese nici pe departe o “spiritualã”. 
  
Îşi aminti atunci reproşurile Lui şi îi dãdu dreptate: sunt o rea şi o egoistã! 
  
Pentru a doua oarã se gândeaîn aceastã searã la EL… 
  
Şi, mã rog, ce ar fi vrut caea sã facã? 
  
Nici mãcar nu-l invitase.la petrecere. Iar dimineaţa se purtase chiar urât cu el. 
  
Trebuia sã-i fi spus cã, de fapt, nici nu-i pasã, cã ar fi bine sã uite totul, cã lucrul cel mai important era EL, cã era ziua ei şi cã tocmai de aceea…fiindcã doi prieteni buni împart totul , de e bine, de e rãu! 
  
Toate acestea trebuia sã i le fi spus atunci, când s-au întâlnit la şcoalã, acum regreta.E prea târziu! 
  
Musafirii plecaserã în grabã invocând scuze mai mult sau mai puţin credibile dar ei nu îi mai pãsa.Începu sã îşi descheie sfârşitã nasturii costumului iar o lacrimã i se prelinse ne-aşteptat.Prea târziu… 
  
  
Soneria fãcu sã vibreze pereţii apartamentului şi se întreba cine ar mai putea fi.Terminase de strâns totul prin casã şi se împãcase deja cu ideea unei noi aniversãri ratate. Aşa cã se duse la uşã pentru a întreba mai mult formal: 
  
- Cine e? 
  
Aproape cã nu mai aşteptã rãspunsul.În întunericul scãrii se definea, familiarã, silueta unui bãiat: 
  
- Dan!!! 
  
Îi sãri copilãreşte de gât sufocându-l cu sãrutãrile amestecate cu lacrimi. 
  
Ştia cã nu e frumos ce face, îi intuia reproşurile dar nu îi mai pãsa.Îl trase dupã ea în casã: 
  
- Vino sã vezi ce ţi-a adus Moş Crãciun! 
  
Referinţă Bibliografică:
Aniversarea / Mariana Bendou : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1804, Anul V, 09 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mariana Bendou : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Bendou
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!