CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2700 din 23 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Impresii după întâlnirea cu secretarul de stat Daniel Rădulescu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ieri am fost în audiență la domnul secretar de stat, Daniel Rădulescu, directorul Agenției Naționale pentru Romi(http://www.anr.gov.ro), braț întins romilor de Guvernului României. Din discuțiile oficiale cu acest domn, în cabinetul său, am auzit următoarele lucruri declarate de dânsul:  
 
-dumnealui, Daniel Rădulescu nu reprezintă romii, ci pe sine, că așa l-a învățat bunicul său. A mai spus că el este un FURNIZOR DE SERVICII, și că el vorbește de la înălțimea funcției sale ca un GAJO, nu ca rom. După câteva minute, domnul Daniel Rădulescu a declarat că el însuși este Guvernul României. Chiar a făcut un gest autoritar, bătându-se cu pumnul în piept. După alte câteva minute, a mai declarat că REPARAȚIA PENTRU CEI 500 de ani de sclavie a țiganilor este încheiată, pentru că măsurile luate de Guvernul României în această privință au fost un succes total.  
 
Din aceste cuvinte contradictorii ale sale ajung la următoarele concluzii:  
 
-domnul Daniel Rădulescu, deși pe baza asumării etniei rome a ajuns secretar de stat pentru romi, nu reprezintă doleanțele romilor, ci dorințele Guvernului României.  
 
Țin să-i reamintesc că dumnealui NU este rom, nu are nici o dovadă a originii sale, căci noi, romii de tradiție susținem că cine nu știe un dialect rom de acasă, nu este rom!  
 
Conform legilor drepturilor omului, este o infracțiune să declari o etnie dacă nu poți aduce dovezi ale apartenenței tale culturale la acea etnie. Ori, domnul secretar de stat Daniel Răducanu nu este rom, a spus-o singur ieri, și a mai declarat că nu există o cultură romă! E și normal să nu știe, din moment ce el nu aparține culturii rome. A ironizat chiar importanța limbii romani, spunând că el nu crede când eu am declarat că elevii romi nativi ar putea să aibe o atracție mai mare către carte, dacă Ministerul Învățământului ar publica manuale în dialectele rome, nu în limba inventată de ROMÂNUL Gheorghe Sarău. Daniel Răducanu mi-a replicat că școala în România e egală pentru toți, iar eu i-am spus că glasul romilor trebuie ascultat, că Gheorghe Sarău a IMPUS un dialect INVENTAT de el, botezat pompos DIALECT NORMAT. Nu are dreptul Gheorghe Sarău să corecteze și să normeze.  
 
Când i-am spus că Gheorghe Sarău a zis că doar IRU poate schimba alfabetul impus de Marcel Courthiade în România, el a zis că nu știe despre această situație NIMIC, că nu este domeniul său.  
 
-încă de la începutul discuției, domnul Daniel Rădulescu mi-a spus că el impune regulile discuției, că mă aflu în biroul lui. Eu nu am fost de acord cu acest sistem nedemocratic impus de el.  
 
În încheiere, am ajuns la două concluzii:  
 
-ori că Guvernul vrea să oprească reparația pentru cei 500 de ani de sclavie, reparație care a constat în principal din acordarea de locuri speciale pentru romi la facultăți și școli, eu fiind o victimă a acelei reparații, bazate acum 13 ani pe principiul DISCRIMINĂRII POZITIVE.  
 
-sau domnul Daniel Rădulescu vrea dumnealui să propună încheiera reparației.  
 
Reparația dată de Guvern NU are REZULTATE, copii romi NU merg la școală pentru că NU au nici un ajutor real de la Guvern. Acești copii care azi nu merg la școală sunt infractorii de mâine.  
 
Ar trebui verificat dacă Guvernul SUA a procedat la fel cu urmașii actuali ai negrilor sclavi.  
 
Dacă Guvernul României a pus VĂTAFI NEO-MEDIEVALI în funcții boierești, adică l-a CĂFTĂNIT pe domnul Daniel Rădulescu, asta nu înseamnă că SECRETARII DE STAT RRROMI ÎN CAFTAN, pot să hotărască soarta și cultura romilor!  
 
Referinţă Bibliografică:
Impresii după întâlnirea cu secretarul de stat Daniel Rădulescu / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2700, Anul VIII, 23 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!