CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2647 din 31 martie 2018        Toate Articolele Autorului

Etnogeneza țiganilor - un experiment al Bisericii timp de 500 de ani
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Țiganii care nu știu țigănește sunt considerați români. Se consideră ei înșiși așa dacă nu sunt ONGiști sorosiști. Dar ei nu sunt români din punct de vedere genetic. Și atunci ce sunt acești țigani care nu știu țigănește?  
 
Am arătat în articolelele mele (1,2) că în afară de romi, și alte etnii au fost înrobite în starea de țigănie. Iată o listă aproximativă a acestor rase înrobite în mănăstirile Țărilor Române: africani din Etiopia (Zengi-bar), gavaoni, sirieni, sclaveni venedici, egipteni, athinganoi greci, tătari, armeni, peste 100.000 de polonezi luați robi de Ștefan cel Mare în 1498 (3) : ”a luat robi mai mult de o sută de mii, ce i-a așezat Ștefan Vodă în Țara sa, de și până azi trăiește limba rusească în Moldova, pe unde i-a descălecat.” Kogălniceanu spune că limba rusească menționată de Ureche era ”limba rusneacă sau rutenească”. Și fiul lui Ștefan cel Mare a adus sclavi de război în Moldova.  
 
Toate aceste rase erau înrobite iar Biserica prin Episcopii săi punea strașnice blesteme ca aceștia să nu fie eliberați, nici urmașii lor, în vecii vecilor! Legea era aspră cu acești țigani, dacă doreau să se căsătorească cu români, legea îi obliga pe români să devină țigani, și ei și copii lor. Adică sclavi pentru totdeauna. Este lesne de înțeles că puțini români s-au căsătorit cu țigani. Nimeni nu ar vrea ca urmașii lui să fie sclavi pe veșnicie. Legea impusă de Biserica Ortodoxă interzicea căsătoria religioasă a românilor cu țiganii.  
 
Acești țigani aveau voie să se căsătorească cu cine voiau boierii sau mănăstirea care îi stăpânea. Vorbim despre un laborator genetic uriaș, în care s-a plămădit un popor nou, ȚIGANII. Adică în vinele unui țigan care nu știe țigănește curge sângele a cel puțin zece rase. Poporul țigănesc este un nou popor, a cărui etnogeneză a fost generată de sclavia în care țiganii erau obligați să se căsătorească doar între ei: africani, sirieni, egipteni, gavaoni, tătari...Țiganii ne-romi moderni nu sunt un popor plămădit printr-o etnogeneză naturală, nu au o limbă și o cultură, ci sunt un strat social al cărui limbă maternă este limba română. Cultura țiganilor sclavi era doar sclavia. Îmi cer scuze pentru duritatea vorbelor, dar acesta este adevărul istoric.  
 
Romii sunt o etnie, a cărei limbă maternă este limba ROMANI, o limbă ariană, neo-indiană.  
 
În decursul veacurilor de sclavie, aceste popoare DIFERITE ca origine geografică, dar UNITE sub SCLAVIA-ȚIGĂNIEI, și-au uitat originile și limbile. Urmașii lor nici nu își închipuie că strămoșii lor nu au fost romi. Și au ajuns în ziua de astăzi să presupună că sunt romi, și să ceară de la Statul Român să le fie șters numele de țigan, și să fie numiți romi.  
Priviți atent cartea poștală din Dobrogea anilor 1900. Vi se pare că acești ȚIGANI ORIENTALI erau romi?  
 
3 :Vornicul Ureche, Letopisețul Moldovei  
https://www.okazii.ro/dobrogea-tigani-orientali-clasica-circulata-a179520846  
 
Referinţă Bibliografică:
Etnogeneza țiganilor - un experiment al Bisericii timp de 500 de ani / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2647, Anul VIII, 31 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!