CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2559 din 02 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

Vasile Ionescu - este greu să fii țigan, și mai greu să fii rom!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scrie domnul Vasile Ionescu lucruri grave despre poporul care a oferit bani de crescut copii ONGiștilor romi:  
 
Cultura națiunii rrome e ca o casă ruinată și părăsită din ghetou/mahala (țigănie), pe care nici un moștenitor n-o mai revendică.  
 
Domnule V. Ionescu, să înțeleg că nici dumneata nu ești moștenitor al culturii rome, că observi cu ochiul dumitale de cerber lipsa moștenitorilor.  
 
Mai înțeleg că raționamentul dumitale se bazează pe lipsa stăpânului. Așa fac șoarecii când văd că pisica nu-i acasă. Doar că noi, țiganii, nu suntem pisici. Suntem blânzi ca ciorile, și înțelepți ca șerpii.  
 
Zici că moștenitorii nu revendică. Domnule, NOI TRĂIM CULTURA ROMĂ. Noi, romii, ne-am și neam NĂSCUT ROMI. Și suntem și țigani!  
 
Ce părere ai, Vaile Ionescu despre articolul meu, Limbi țigănești uitate în România? Dacă te referi la urmașii țiganilor venedici, gavaoni, sirieni, africani, da, aceștia nu mai au cultura părinților lor, etnici africani sau gavaoni/kurzi. Ei NU AU FOST ROMI, nici nu vor fi vreodată.Pentru că ei nu sunt indieni. Dar noi suntem.  
 
Degeaba s-a chinuit ONGismul rrom să nască un nou popor rrom fără limbă și cultură. Chinurile facerii ONGistice sunt STERPE!  
 
Referinţă Bibliografică:
Vasile Ionescu - este greu să fii țigan, și mai greu să fii rom! / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2559, Anul VIII, 02 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!