CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2497 din 01 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Tupeu de ȚIGANCĂ: Moșule, după ce mori îmi găsesc eu unul cu pătrățele pe burtă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acum 6 luni, în Ploiești, am fost martorul unei întâmplări care ar fi trebuit să se petreacă la casa de nebuni. Eram în tramvai. Pe scaunul din fața mea era așezat un domn cu părul complet alb. Avea peste 80 de ani. O țigancă tradițională, din neam de corbeni, însoțită de surioara ei de vreo 6 anișori, însoțită de încă o fată, îl privea insistent pe domnul cu părul nins. După vreo 3 minute, țiganca i-a zis cu o voce plină de tupeu jegos:  
 
-Moșule, ia-mă de gagică. Am 17 ani, uite ce sâni am.  
 
Oamenii au încremenit. Inima mea parcă a încetat să bată.Rușinea de a vedea o fată din etnia mea comportându-se ca un bețivan, mi-a luat glasul. Nu puteam crede așa ceva. Între timp, fata tot repeta: uite ce sâni am, sunt tînără, hai să îți arăt ce am...În continuare, oamenii priveau amuțiți scena...Ea, țiganca cu aere de cocotă în devenire, profitând de liniștea din tramvai, a continuat calmă:  
 
-Hai, moșulică, uite ce sâni am. Mai așteptăm o lună, până împlinesc 18 ani, te însori cu mine. Apoi îți treci casa pe numele meu. Mai stau cu tine o săptămână, după aia îți bag eu otravă în mâncare, te duci dreacu, îmi rămâne mie averea ta, și îmi găsesc eu unul cu pătrățele pe burtă să mă mărit cu el, să îți tocăm averea.  
 
În tot timpul acesta, surioara ei de 6 anișori râdea de domnul cu părul alb...Sora ei ticăloasă o spăla pe creier, o învăța să se poarte cuviincios, după moda manelistică.  
 
Atunci eu nu am mai suportat, și i-am zis că noi, romii avem codul lajau-al rușinii față de vârstnici. Ea mi-a răspuns că ea este șmecheră...și a coborât triumfătoare.  
 
Iată rezultatul manelizării României. ONGurile romilor, vă mulțumim pentru implicarea în trezirea spirituală a romilor. Copii maneliști de azi, le vor sparge capetele copiilor rromilor ongiști de mâine.  
 
Referinţă Bibliografică:
Tupeu de ȚIGANCĂ: Moșule, după ce mori îmi găsesc eu unul cu pătrățele pe burtă / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2497, Anul VII, 01 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!