CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2436 din 01 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Sclavia biblică are baze în religia hindusă?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În epoca sclavagistă din S.U.A , se considera că rasele negroide sunt inferioare din cauza blestemului pus de Noe asupra urmaşilor fiului său, Ham. Numele lui Ham se traduce în ebraică prin „ars de soare”, sau „negru”. Coincidenţă sau nu, după cum vom vedea în continuare, în limba romaní şi celelalte limbi indiene, substantivul „gham / kham” înseamnă „soare”.La prima vedere, hinduismul nu are nimic în comun cu iudaismul. Totuși, istoria comparată a religiilor iudaică și hindusă ne va permite să presupunem că Moise a preluat blestemul pus de Noe asupra lui Canaan din... religia hindusă. Hronograful, o carte cunoscută în mediul monastic, carte din care părintele Ilie Cleopa cita deseori în predicile sfinției-sale, mărturisește, citându-l pe istoricul evreu Flavius Iosefus, că primele capitole ale Genezei au fost scrise pe table de aramă puse în doi stâlpi de piatră care se aflau încă în Siria pe timpul lui Flavius Iosefus. Deci suntem îndreptățiți să afirmăm că sursa primelor capitole din Geneză nu este Moise, ci Moise a preluat mituri mai vechi pe care le-a prelucrat. De altfel, mitul potopului universal, apare şi în epopeea lui Ghilgameș, și în scrierile sacre hinduse Matsya Purana și Padma Purana. Ceea ce este tulburător însă, este conservarea numelor fiilor lui Noe, în scrierea hindusă Padma Purana! Un englez, Francis Wilford, a descoperit că Matsya Purana a conservat numele celor trei fii ai lui Noe, Satyavrata ȋn varianta hindusă, asa cum este ea redată ȋn The History of British India , vol. I:  
 
„Este povestit ȋn Padma Purana, că Satyavrata, a cărui salvare miraculoasă dintr-un potop universal este relatată pe larg in Matsya, a avut trei fii, primul se numea Jyapeti, or Stăpânul Pământului. Ceilalţi au fost C'harma şi Sharma, pronunţate ȋn dialectele vulgare C'ham şi Sham, aşa cum auzim deseori Kishn pentru Crishna. Patriarhul regal (pentru că aşa este descris ȋn Purane) ȋl iubea ȋn special pe Jyapeti, căruia el i-a dat toate regiunile până la nordul Himalayei, ȋn muntii ȋnzăpeziţi, care s-au ȋntins de la mare la mare, şi cărora Caucaz le este o parte. Lui Sharma el i-a dat ţările de la sudul acelor munţi: dar l-a blestemat pe C'harma; pentru că, atunci cand bătrânul monarh era beat cu băutură de orez, C'harm a râs; şi el a fost ca urmare sub blestemul tatălui său să devină sclavul sclavilor fraţilor săi” (Mill, 1817: 102-103).  
 
Ceea ce Wiflord a omis să ne relateze, a fost traducerea numelui C'harma / C'ham. În evreieşte, ca şi ȋn sanscrită, „ham” sau „kham / gham” ȋnseamnă, aşa cum am menţionat, „ars de soare, negru” (http://biblehub.com/topical/h/ham.htm). Iată că blestemul lui Ham, al rasei negroide adică, a ȋnceput ȋn India. Observăm că numele biblice Ham, Sem, Yafet, sunt prezente în Matsya Purana sub formele C'ham, Sham şi Jyapeti. Într-adevăr, ȋn Vede este descrisă lupta rasei arya (arienii) contra rasei dasyu (dravidienii sau sclavii), rasă descrisă ca fiind negroidă, cu nasul aplatizat („anasika”) şi nerespectând religia hindusă. Se pare că ȋn Kashmir exista o colonie a triburilor pierdute ale lui Israel, ȋn satul Gutlipora, la 30 km nord de Srinagar. Colonia este cunoscută sub numele de Bani Israel, sau „Fiii lui Israel”. Şeful lor tribal, Mir Alam Naqshbandi, pretinde că are 120 de ani, şi afirmă că ei sunt descendenţii lui Iacob al lui Israel, de aceea ei sunt numiţi Bani Israel: „Noi am devenit musulmani cu multe secole în urmă şi înaintea convertirii noastre noi am fost budişti. Înainte de asta noi am fost Bani Israel. Noi am fost destinaţi să suferim şi am fost împrăştiaţi în toată lumea şi noi am venit în Kashmir prin Gilgit şi Chitral, lăsând pe unii din fraţii noştrii în Iran, Turcia, Samarkand şi Afghanistan”, spune Mira Alam (Khayal, 2013).  
 
Se spune că ȋn Kashmir, pe muntele Nebo, există mormântul profetului Musa, echivalentul arabic al numelui Moise, iar o comunitate care locuieşte pe acel munte se consideră drept urmaşă a lui Musa Paigambar, sau Moise Profetul. Custodele actual al mormântului, Wali Rishi, afirmă că strămoşii lui l-au păzit de 900 de ani şi declară că acesta este mormântul marelui profet Moise (Khayal, 2013). Servindu-se de aceste evidenţe, profesorul kashmirian de istorie Fida Mohammad Hussain susţine că Moise, fiind persecutat de faraonii egipteni, a ajuns ȋn Kashmir şi a murit la vârsta de 120 de ani, fiind ȋnmormântat pe muntele Nebu ȋn Bandipur, 50 kilometri nord-vest de Srinagar (ibidem). Într-adevăr, Biblia susţine că Moise a fost ȋnmormântat pe muntele Nebo. Ciudate coincidenţe, numele celor trei fii ai lui Noe prezente ȋn Puranele hinduse, ca şi numele muntelui Nebo din Biblie unde a fost ȋngropat Moise, aflat ȋn Kashmir şi păzit de o comunitate numită urmaşii lui Moise. Putem presupune că mitul biblic al potopului universal, precum şi cel al blestemului rasei negre, este preluat din India? Dacă da, nu este clar, dar este sigur că romii au plecat din India rasismului celor patru caste („chatur-varna”), mai precis, din cauza blestemului pus pe rasa neagră de Manu / Noe, şi au ajuns să fie înrobiţi din cauza aceluiaşi blestem preluat / existent în creştinism. În hinduismul oficial, motivaţia fragmentării violente a castelor este bazată pe un verset celebru din Rig-Veda 10.90, numit „Purusha Sukta”, care spune că Dumnezeu (Brahma) a creat pe preotul brahmin din capul său, pe luptător / kshatrya din pieptul său, pe ţăran / vaishya din burta sa, iar castele inferioare / shudra din picioarele sale. De aceea toţi shudra trebuie să fie servitorii / sclavii castelor superioare. Din casta shudra face parte şi sub-casta dom / rom, nume purtat de romii europeni. Această interpretare a dus la un rasism intens care durează de peste 2500 de ani în India. Se crede că romii au emigrat din India din cauza sclaviei impuse de rasismul religios. Noi conchidem că au ajuns sclavi în România pe acelaşi principiu indian conservat şi în Biblie, adică blestemul lui Noe / Manu pus pe rasa neagră.  
 
Băbuț Gheorghe, Hronograf, ediția a II-a, Oradea, Pelerinul Român, 2005, pag 90  
 
Khayal, Ghulam Nabi , 2013, „Semitism: Does Moses lie here?” (http://indiatoday.intoday.in/story/prophet-moses-was-buried-at-mount-nebu-near-srinagar-claims-kashmiri-historian/1/391528.html).  
 
Mill, James, 1817, The History of British India, vol. I, London: Printed for Baldwin, Cradock, and Joy.  
 
http://www.enricobaccarini.com/noahs-ark-and-king-manu-boat-pralaya-and-great-flood-two-traditions-at-comparison/  
 
Referinţă Bibliografică:
Sclavia biblică are baze în religia hindusă? / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2436, Anul VII, 01 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!