CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2434 din 30 august 2017        Toate Articolele Autorului

Ion și Toma, sau cum un spaniol inimos a luat bătaie de la un țigan cult, sau incult?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prietenul meu din copilărie, Ion, îmi povestea acum vreo 3 ani, cum a reușit el să treacă fraudulos granița după Rivoluție, că pe atunci era greu. Țiganii i-au cerut lu Ion vreo 20 de galbeni mari ca să-l ducă în Spania, cu promisiunea că-i găsesc și loc de muncă. Zicea Ion trist că atunci când a ajuns în Madrid, țiganii l-au mințit că se duc să cumpere mâncare și l-au abandonat. După câteva zile de foame, a văzut el că alți țigani stăteau cu un maldăr de ziare vechi pe drum, cerșind onorabil un bănuț. Și a făcut și el rost de niște ziare, și s-a pus turcește lângă ele. Nu a trecut mult și un spaniol milos, l-a văzut, a scos niște bani din buzunar și a zis: "TOMA", întinzându-i banii. Auzind așa, prietenul meu Ion, a sărit în picioare și a strigat în românește spaniolului: "TU ÎMI ZICI MIE CĂ SUNT TOMA? NA, STAI CĂ VEZI TU!" Și, plin de furie, i-a dat un pumn în nas bietului spaniol...Apoi, Ion a continuat filozofic: "vezi măi Nuțule, dacă eu nu știam o boabă de spaniolă, am crezut că mă batjocorește cu numele lui Toma, cel mai spurcat țigan din Caransebeș...acum știu că în spaniolă TOMA înseamnă ia, primește, spaniolul ăla și-a făcut milă de mine, dar eu prostul l-am lovit."  
 
sursa imagine: http://www.informatia-zilei.ro/sm/sfantul-toma-sec-i-apostol/  
 
Referinţă Bibliografică:
Ion și Toma, sau cum un spaniol inimos a luat bătaie de la un țigan cult, sau incult? / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2434, Anul VII, 30 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!