CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2379 din 06 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Rromii cu doctorat de ce mai ascultă manele?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Duminica pe feisbucu' mieu un deținător de PhD și praufesor îl punea pe Guță și îl declara regele manelelor. Băi freate îmi stă mintea'n loc. Dă ce frețiuer ai mai făcut facultate? Ce vrei să-i înveți pe românii care sunt elevii tăi la facultatea unde predai? Cum o bătea Gușă în direct la Antena pe nevasta sa și îi zicea "Tu când taci să taci!"  
Cum băi dottore, tu cu fackultate, îl asculți pe unul care nu a citit nici măcar reclama de pe hârtia igienică?  
Deși mișcarea romilor de 27 de ani ne bagă pe gât modelul romului absolvent de facultate, nu vedem că s-ar fi trezit din coniacia manelismului vreun ONGist cu PhD.  
 
Doctoratele lor nu au schimbat deloc pe nimeni. Nici măcar pe ei înșiși.  
 
Salvarea rromilor de la incultură este tocmai absolvirea de...orice cultură.  
 
Ce reprezintă un rrom cu doctorat ascultător și transmițător de virusul manelelor? Un neadaptat la cultura româneasca. Insul în cauză nu e vorbitor de romani language. Toți kashtaleii declară pe la colțurile pe unde romii vorbitori nu se află, că ei, kashtalii sunt elevați, s-au românizat, și se laudă că ei nu mai vorbesc țigănește. Ciudat, dar tot ascultă manele.  
 
Parcă un rom vorbitor săltăreț pe ritmuri de manele e mai original decât acești cameleoni sociali, al căror creier în ciuda doctoratelor, nu reușește să secrete mai multă melanină intelectuală. Nu, ei, vorba lui Vasile Ionescu, nu s-au înnegrit. Adică nu s-au copt, nu au ajuns la maturitate. Zicea Vasile Ionescu ÎNNEGRIȚI-VĂ ȘI FIȚI LIBERI. Se pare că nea Ionescu le-a predicat în zadar Evanghelia Sfîntului African.  
 
Nu s-a prins nimic de ei. Kashtalii ăștia doctori în manele sunt NEADAPTAȚI. Nici cultură românească nu au, deși sunt modele oficiale de succes, și nici cultură romă.  
 
De altfel identitatea romilor, așa cum e definită de Ongistica oficială nu există. De ce? Păi identitatea rromilor este formată din manele și pomeni electorale.  
 
În încheiere vă recomand o muzică bună: https://www.youtube.com/watch?v=Tw1Db-B75dk  
 
După ce ascultați melodia asta de protest, vă rog să vă gândiți la ce ați PRODUS prin doctoratele voastre în SOCIOLOGIE, ANTROPOLOGIE sau FILOZOFIE.  
 
Rezultat? Ură. Mesajul manelei este răutate, pornografie, infracționalitate și violență. Mai presus de toate, RASISM. În trecut lăutarii romi erau iubiți de toată lumea, acum maneliștii sunt urâți de toți oamenii culți, indiferent dacă sunt țigani sau români.  
 
Voi, deținătorilor de doctorate în socilologie, sunteți arhibandiții (nu arhimandriți) Bisericii Inculturii și Urii Romilor Cocalari (BURIC).  
 
Voi transmiteți prin manelele voastre că fetițele de azi vor fi prostituatele de mâine. Și vor fi din plăcere și mesaj subliminal manelizant, nu din nevoie. Nimeni nu se va putea căsători cu o fată a cărei valori sunt șmecherii cu bani furați. Societatea românească este în colaps datorită ȚIE, manelistule cu doctorat, sau conducătorule de ONG, orice ai fi, oricine ai fi, ești INCULT. Puuuuți băăăi. Fire-ai al dracului de bădăran.  
 
Referinţă Bibliografică:
Rromii cu doctorat de ce mai ascultă manele? / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2379, Anul VII, 06 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!