CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2368 din 25 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

Dez-elitizarea doctoratelor. Între sacrificiu şi ilegitimitate - o altă Geneză a Zeului Ban.
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UNESCO, în 1999, considera şi recomanda că sintagma de TEZAURE UMANE VII înseamnă şi sunt, persoanele care deţin la cel mai înalt nivel, deprinderile şi tehnicile necesare pentru producerea anumitor aspecte de viaţă culturală a unui popor şi pentru continuarea existenţei patrimoniului lui cultural imaterial. Sintagma de PATRIMONIU ETNOLOGIC IMATERIAL, a apărut în cadrul Convenţiei Internaţionale pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Imaterial, adoptată la 17 Octombrie 2003, şi se referă la toate practicile, reprezentările, cunoştinţele, îndemânările, instrumentele folosite, dimpreună cu toate artefactele corespunzătoare şi spaţiile culturale asociate-comunităţi, grupuri sau indivizi.(1)  
 
La început au fost romii indieni. Doctorii cu PhD nu existau. Şi pt. că U.E. şi Soros a vrut să fie lumină, se făcu lumină. Fiat lux. Fu lux...şi acum nu mai fu. Totuşi, cum de avem ne-romi doctori în limba şi istoria romilor?  
 
Ce trebuie să alegem? Să le salvăm doctoratele şi funcţiile gras plătite de Statul Român, sau să căutăm doar adevărul pentru naţiunea romilor?  
 
Bine, vor zice PhDiştii, NOI, ştim adevărul despre VOI, ţiganilor! Noi, vor zice ei, am studiat o viaţă întreagă. Uite cum stă treaba, scrie în doctoratele noastre.  
 
Ce ar putea zice ţiganii? Antropologilor şi profesorilor ne-romi de limba şi istoria ţigănească le-ar spune:  
 
Voi, kashtaleilor, NU sunteţi romi. Voi, ne-romilor, nu aţi trăit în mijlocul romilor. Voi, lingviştilor fără limbă, NU ştiţi TOATE dialectele, ca să ne puteţi judeca istoria. Voi toţi sunteţi nişte PARVENIŢI, care dacă nu ar fi fost rolele voastre de hârtie igienică,denumite doctorate, acum aţi fi furat în UE, sau chiar v-aţi fi VÎNDUT TRUPURILE. Dovada că v-aţi VÎNDUT SUFLETELE este chiar încăpăţînarea voastră de a NU recunoaşte că aţi greşit.  
 
Voi, PhDiştilor, NU ne permiteţi să vorbim liber despre noi înşine de teamă că aţi rămâne fără joburi.  
 
PhD –Eurile voastre nu au salvat rasa romilor de la crime, furat, prostituţie, ură şi manele.  
 
Tot vă lăudaţi că voi sunteţi ELITE. Voi sunteţi A-Elite, B-Elite, C-E? Oliţe, D-illite(raţi), F-Eluciaite, J-ulite, O-liţe, T-oalete, S-ulite. Sunteţi orice, numai elite nu puteţi fi. Pt că de 27 de ani România şi Guvernul României tot aşteaptă ca VOI, helitele, să schimbaţi poporul rom. Şi voi NU vreţi. Că de putut se putea cu atâţia bani, dar voi NU vreţi. Pt. că nu SUNTEŢI ROMI. Nu vă identificaţi cu noi.  
 
Ce să facem, domnilor, să continuăm cu dezinformarea izvorâtă din insuficienta cunoaştere a istoriei României? Necunoaştere care a dus la INVENTAREA celor 500 de ani de sclavie a romilor în Ţările Române. Cu anii ăştia vă duceţi voi la Guvern şi mai cereţi de pomană puţintelele ale de milioane de euro anual, să aveţi şi voi ce mastica, să masticheze şi motorul Mergedesurilor voastre, dar şi să creeaţi opere nemuritoare cu bibliografie în minunea de salam care guiţă.  
 
Să continuăm cu alfabetul inventat de un ne-rom, în care X-ul este citit de copii romi tot X, chiar după 20 de ani de şcoală în limba romani? În timp ce romii de abia ştiu alfabetul românesc, un domn OBLIGĂ romii să mai înveţe un alt alfabet. Şi zice că dacă nu-l acceptăm nu avem mândrie. Serios?  
 
Păi nu văzurăţi că noi de aia nu-l acceptăm? Că AVEM MÂNDRIE.  
 
Să pierdem COMORI ale istoriei universale şi ale lingvisticii Indiei, doar ca să îl mulţumim pe Xsculescu? Domn X care zice să renunţăm la dialectele strămoşilor noştri şi să acceptăm surogatul inventat de domnia sa.  
 
Băi NULITĂŢILOR INTELECTUALE cu PhDuri, ştiţi NIMIC despre noi şi despre limba noastră. Muterau tumare Phdimata.  
 
Ar trebui să vă gândiţi la ce a spus UNESCO.  
 
1-Sebastian Ştefănucă, Nativul şi cercetătorul. Câteva consideraţii asupra co-participării ştiinţifice, în Anuarul Societăţii Prahovene de Antropologie Generală, nr. 1, 2015, pg 20-21  
 
Referinţă Bibliografică:
Dez-elitizarea doctoratelor. Între sacrificiu şi ilegitimitate - o altă Geneză a Zeului Ban. / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2368, Anul VII, 25 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!