CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2294 din 12 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

India îşi cheamă romii înapoi oficial!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dl. Shyam Singh Shashi și domnișoara Richa Singh sunt doi savanţi indieni importanţi care studiază cultura romani în India. Ei sunt liderii Fundației de Cercetare, un ONG academic recunoscut de ONU. Fundația are propria sa clădire în Delhi, Shiksha Bhavan Rohini Sector 9. Mister Shyam Shashi este președintele Fundației de Cercetare. El este autorul a mai mult de 400 de cărți în limba engleză și hindi. El a scris, de asemenea, cărți despre romi: The Gypsy world and Roma-Culture&Heritage. (Sursa: Fundația de Cercetare Publicatiohn-Uno Sabhyata Special Sanskrity aprilie 215 Pagina: 3)  
Siteul oficial al Fundaţiei indiene pt. Cercetarea romilor http://www.researchfoundationinstitute.org/  
 
Fundaţia Institutul de Cercetare din India (The Research Foundation Institute) cooperează cu Universitatea Cultural Internațională a Romilor WROR din Serbia, Belgrad. Această Universitatea Romă îl are pe dl Ian Hancock din Statele Unite ale Americii, Texas, ca Vice-Chancelor.  
Din același ziar indian descoperim că domnul Shashi a prezentat Fundația sa președintelui Indiei, Sh. Pranab Mukherji în Parlamentul din Delhi, pe 14 noiembrie 2012.  
 
„The Research Foundation International, în asociere cu Organizația Mondială a Romilor Rromanipen Belgrad, Republica Serbia și Universitatea Roma a lansat un curs de un an cu finalizarea Diploma De Absolvent în Asistență Socială inclusiv Drepturile Omului și educație a copiilor romi (fără nici o taxă).“  
Președintele Organizației Mondiale a Rromilor este Jovan Damjanović. În România nici un rom nu a auzit de acest om!  
 
Acum, întrebarea principală care vine în mintea romilor este: Ce înseamnă toate astea? Acest lucru înseamnă că unii indivizi din foame pentru putere doresc să fie lideri mondiali ai romilor. Iată ce a spus Bajram Haliti, secretar general al Organizației Mondiale a Romilor: „Fac apel la guvernul indian pentru a construi un consens politic privind recunoașterea rromilor ca minoritate lingvistică, istorică și culturală și de a cere de la Organizația Națiunilor Unite, că organele lor de autoritate să ridice la Adunarea Generală problema poziției juridice și politice a rromilor,“ (https://thewire.in/21646/the-modi-government-and-rss-are-keen-to-claim-the-roma-as-indians-and-hindus/)  
Dar nu doar Bajram Haliti este implicat în această lupta politică ciudată, alți lideri romi ONG, precum și ONGuri, sunt implicate.  
 
Timp de mulți ani, Uniunea Europeană a făcut eforturi enorme pentru a ajuta comunitatea de romi. U.E. a trimis 50 de miliarde de euro pentru a ajuta pe romi. Acei bani nu au ajuns la romi, ci la așa-numitele ONG-uri rome. Şi au ajuns şi la ONG-urile din întreaga lume aceşti bani care erau destinaţi să îmbunătăţească viaţa romilor.(http://www.liberation.fr/societe/2013/10/14/ou-sont-passes-les-50-milliards-pour-les-roms_938780)  
 
Ce s-a discutat anul trecut la conferința ținută în India, unde au fost prezenți romi ONGiști din toate țările? Nu știm nimic, deși a trecut mai mult de un an! Secret total! Dar, un alt ziar on-line ne dezvăluie câteva obiective interesante din India cu privire la romi:  
 
1.Ar trebui să fie încurajate persoanele de contact între India și romi.  
2. Recunoașterea culturală a persoanelor de etnie romă este de cea mai mare importanță pentru consolidarea legăturilor cu romii.  
3. Este necesar să se instituie o celulă în cadrul Ministerului Afacerilor Externe pentru a studia și cerceta originea persoanelor de etnie romă și să examineze ce statut poate fi acordat persoanelor de etnie romă de către India.  
4. Romii din întreaga lume ar trebui să fie încurajați să îşi crească reprezentarea în organele parlamentare și legislative ale țărilor respective.  
5. Limba persoanelor de etnie romă ar trebui să fie cercetată în scopul de a găsi rădăcinile și moștenirea lor în India și studenților indieni în școli trebuie să le fie predată istoria romilor și migrația lor.  
6. Limba romani va fi predată în școlile indiene și universități ca o limbă străină recunoscută. Un dicționar Romani-Hindi va fi elaborat de Ministerul HRD a Guvernului din India.  
7. Un festival cultural internațional al romilor va avea loc în India, la fiecare doi ani după modelul Pravasi Bharatiya Divas. Primul eveniment poate avea loc la Chittor Fort în Rajasthan.  
8. Un centru de cercetare a romilor ar trebui să fie înființat în India, de preferință la nivel de ONG și o astfel de ONG ar trebui să obțină un statut de observator la ROMNIPEN și să lucreze pentru calificarea și dezvoltarea educațională a comunității rome.  
9. Pentru evoluţia economică a persoanelor de etnie romă, agențiile naționale și internaționale corespunzătoare ar trebui să se ia măsuri pentru asigurarea facilitatea microfinanțelor tinerilor antreprenori romi.  
10. Vor fi încurajate relațiile economice dintre India și romi. Romii ar trebui să fie invitaţi să contribuie și să fie o parte a procesului de dezvoltare a Indiei într-un mod reciproc avantajos.  
11. Organizațiile pentru drepturile omului din India ar trebui să preia problemele de încălcare a drepturilor omului ale persoanelor rome împreună cu toate agențiile naționale și internaționale.  
 
The Indian Diaspora ( feedback: info@theindiandiaspora.com)  
 
Sursa: http://theindiandiaspora.com/news-details/Spotlight/primary-news/roma-are-of-hindustani-origin-would-like-to-be-treated-as-indian-diaspora.htm  
 
Concluzii finale  
 
Dupa ce am citit aceste „recomandări“ interesante, vedem că:  
Punctul 8 este deja îndeplinit de Fundația Institutul de Cercetare (The Research Foundation Institute).  
Punctul 6 este ciudat, pentru că noi nu înțelegem de ce limba romani trebuie să fie predată în India, fără prezența națiunii rome.  
Punctul 5 este cel mai interesant al declarației de mai sus, adică cercetarea limbii romani de către lingviştii indieni „în scopul de a găsi rădăcinile și moștenirea lor în India“.  
Să meargem mai adânc. Dacă mama moare, eu sunt succesorul legală a casei și al curţii ei. Acum, curtea se numește Bhaarat sau India. Este simplu, suntem chemați înapoi în India.  
Punctul 3 se spune același lucru, India va da romilor un statut. Poate că acela de cetățeni, poate că diaspora.  
Acum, guvernul indian nu ştie că în România trăiesc 2 milioane de romi? La conferința ce a avut loc în Azad Bhavan nu erau romi români, ci un profesor român, Gheorghe Sarau.  
Se pare că aceste evenimente sunt conduse de lideri sârbi romi. Romii din România nu îi cunosc, nu au auzit niciodată numele lor. Noi nu acceptăm liderii romi sîrbi ca lideri ai noştrii.  
 
Cum pot romii lua parte la procesul de dezvoltare a Indiei, fără a fi în INTERIORUL Indiei?  
 
Cred că India va fi înşelată pt. că punctul 8 și 9 ne spune despre îmbunătăţirea viații romilor: „Romii trebuie să fie invitataţi să contribuie și să fie o parte a procesului de dezvoltare a Indiei într-un mod reciproc avantajos.“ Banii pe care India îi va trimite pt. Romi vor fi din nou în mâinile liderilor ONG-urilor ...  
 
Hindutva-religia Hindusă  
 
Lokesh Chandra spunea „Deci, guvernul Modi răspunde la rândul său rromilor pentru recunoașterea originii lor indiene numai din cauza rădăcinilor lor hinduse? Secretarul General ARSP Keshav Govind Parande și președintele ICCR Lokesh Chandra sunt de acord că există posibilitatea de a adăuga 20 de milioane de Romi la stratul hindus prin măsuri cum ar fi acordarea statutului de persoane de origine indiană (PIO) , dar spun că este greșit de a vedea problema doar din unghiul Hindutva. Au existat suficiente dovezi istorice pentru a dovedi originea indiană a rromilor. Înregistrări municipale din mai multe țări europene vechi din secolul al 10-lea menționa țara lor de origine. Timp de secole, rromii au practicat arta fierăriei Indiei antice prin Europa clasică. Ei au fost fierarii şi oțelarii din Europa în afară de cântăreți, dansatori și prezicători. Deci, nu este nimic Hindutva acolo. Guvernul (Indiei, n.n.) nu ar trebui să fie întrebat cu privire la aceasta.“ (https://thewire.in/21646/the-modi-government-and-rss-are-keen-to-claim-the-roma-as-indians-and-hindus/)  
 
Lokesh Chandra spune că, deoarece romii sunt fierari, neatingerea, o problemă serioasă din India, nu este implicată aici. Lokesh Chandra nu acceptă întrebări despre starea socială a strămoşilor romilor. Lokesh Chandra a presupus greșit că 20 de milioane de ROMI pot fi adăugaţi la statul hindus ... rromii sunt acum Creștini și Musulmani. Sunt convins că Romii Musulmani vor rămâne în Serbia, pentru că Angela Merkel iubește Musulmanii, în timp ce romii creștini vor fi adăugați la statul hindus ...  
 
O mică problemă este toutşi: în India mai există peste 300 de milioane de ţigani numiţi Dalit... http://idsn.org/india-official-dalit-population-exceeds-200-million/  
 
Reintegrarea în India  
 
Opt din cei 18 savanți indieni care au luat cuvântul la conferința erau din partea ARSP. Toţi aceştia au subliniat originea hindusă a comunității rome și, prin urmare, necesitatea de «reintegrare a lor la India».  
 
Sursa: (https://thewire.in/21646/the-modi-government-and-rss-are-keen-to-claim-the-roma-as-indians-and-hindus/)  
 
Eu iubesc India, dar vreau să știu adevărul ... Eu aștept adevărul din partea Guvernului Indiei, deoarece este scris pe steagul Indiei: Satyam Evam Jayate-Numai Adevărul învinge!  
 
Referinţă Bibliografică:
India îşi cheamă romii înapoi oficial! / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2294, Anul VII, 12 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!