CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2236 din 13 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

Metoda pomana regelui Cioabă- Poliția ne avertizează!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Alaltăieri am urcat în autobuzul RATB 85 din faţa Gării de Nord din Bucureşti. Eram supărat că până şi iarna e rasistă domnule. Totul este alb ca şi...hîrtia din faţa mea. Ochii mei s-au oprit să citească afişul postat de Poliţia Română. Pe afiş erau înfăţişate cu poze şi descrise metodele folosite de infractori pentru a păcăli publicul românesc. O metodă poartă numele "POMANA REGELUI CIOABĂ". Poza instructivă ataşată titlului ne prezintă un individ alb care arată nişte monezi de aur unei doamne inocente. Deşi afişul are intenţii bune, adică avertizarea cetăţenilor cinstiţi, nu pricep sensul ultim. Regele Cioabă este rom. Se referă doar la o metodă necunoscută patentată de admiratorii celebrul rege, sau orice rom este un exroc? Consider că este o dovadă a rasismului să pui în poză un rom alb, și nu unul negru. Io mi-s negru, aș vrea să fiu reprezentat mai cromatic în operele de harȚă. Pe lângă asta, lipsește celebra coroană, că doar este făcută din galbeni nituiți cu capse din alea cu care în anii 90 se țintuiau gecile de rockeri. Și galbenii sunt prezentați în poza de avertizare. Inventivitatea țiganilor nu are margini. Să iei numele domnului Cioabă în deșert este blasfemie și LAJ-MAIESTATE. Nuuu, nu lez-maiestate, LAJ!  
 
Trăiască regele, masa de Crăciun și purcoiul aferent de galbeni!  
 
Firește, articolul de față este un pamflet.  
 
Cum acţionează escrocii?  
 
" Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, spune că pretinşi urmaşi ai Regelui Cioabă, femei şi bărbaţi, opresc pe stradă diverse persoane, sub pretextul că vor să să le ofere pomană pentru sufletul lui Cioabă. „Cadoul“ constă în lanţuri, cercei sau inele, însă în realitate sunt falsuri confecţionate dintr-un metal de culoare galbenă. Urmează apoi partea în care rudele lui Cioabă le cer celor pe care i-au oprit şă-şi dea jos bijuteriile lor şi să le probeze pe cele oferite. Mai departe, le împachetează pe cele veritabile într-un şerveţel sau pungă şi, profitând de neatenţia victimelor, la final, cei care acţionează rămân cu bijuterii veritabile, iar păgubitul cu metalele sau alte obiecte."  
 
Citeste mai mult: adev.ro/nr68k6  
 
Federatia Nationala a Politistilor Locali din Romania  
 
Îmi place Pagina • 7 Februarie •  
 
CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND PREVENIREA VICTIMIZĂRII CETĂȚENILOR, PRIN „ÎMPRIETENIRE”  
 
Astăzi, 07.02.2017, Poliția Locală Sector 2, prin Biroul Relații Publice, în parteneriat cu Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au derulat, la sediul Centrului de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice „Ion Creangă”, Campania de informare privind prevenirea victimizării cetățenilor, prin „împrietenire”.  
 
Campania are ca scop reducerea numărului de persoane vârstnice, păcălite prin una din metodele „De la gaze”, „Pomana”, „Pomana Regelui Cioabă”, „Premiul de le televiziuni, companii de telefonie” sau „Promoții de la supermarket”.  
 
DACĂ VĂ CONFRUNTAȚI CU UNA DINTRE SITUAȚIILE PREZENTATE MAI SUS, ANUNȚAȚI IMEDIAT POLIȚIA!  
 
Bibliografie  
 
https://web.facebook.com/473012742854434/photos/a.474222362733472.1073741828.473012742854434/795020270653678/?type=3&theater  
 
http://www.romaniatv.net/pomana-pentru-regele-cioaba--o-noua-metoda-de-furt-video_200802.html  
 
http://adevarul.ro/locale/zalau/pomana-sufletul-regelui-cioaba-noua-metoda-inselaciune-folosita-escroci-1_559d1a8df5eaafab2c5db166/index.html  
 
Referinţă Bibliografică:
Metoda pomana regelui Cioabă- Poliția ne avertizează! / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2236, Anul VII, 13 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!