CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2196 din 04 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

Van Damme și Profetismul involuntar al poporului țîgănesc
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ștefan Răzvan Voievod s-a reîncarnat în toate sufletele romilor iubitoare de hacte de vitejie. "Te mestec ca pă turbo, te bat ca pă Vandam" ziceau romii după Revoluție, mari mestecăi ai gumei Turbo, și iubitori ai loviturilor de picioare vandamiste... Nu puteau țiganii să zică "te bat în stilul lui Van Damme". Și au zis și ei cum or putut. Cine credea că peste ani, maxima născută din cauza mestecării gumei Turbo, produsă deci de turbo-vorbire, se va adeveri? Avem avatari celebrii, dar nici unul n-a realizat ce or făcut ăi care l-or mardit pe Jean Claude. Șpagatistul care se bătea în filmul Sport sângeros cu Bolo Yeung, prietenul lui Bruce Lee, și-a luat-o în freză de la mardeiași de Bucale. La clubul Bamboo...O vrut el Van Damme să se holbeze-n oglindă, o aplicat nește karate la doi-trei romei de-ai noștrii...dar romeii noștrii (descendenții romanilor, deci) i-or chemat pe vreo doi-trei descendenți ai dacilor (țiganii rudari) și l-or ars pe Van Damme dă n-o mai putut să meargă la dame. Apoi, la clubul Buckingham, a vrut s-o seducă pe regină...Daa, că o cerut de la romeii noștrii nește fomei. Nu s-or înțeles la preț... Cică țîganul de Vandam s-o deschis la prohab și își arăta karata la tot clubul. O venit poliția, l-or dus la secție...și gata.  
 
Etnogeneza poporului român în viziune țigănească, a lovit în șpagatist. Cine se întinde prea mult în șpagat, riscă să-și rupă mușchii, să rămâie fără plapumă, sau, mai nasol, să ajungă la pușcărie. O vrut Vandam să fie țigan, o furat identitatea gestuală a romilor, dar arfele lui n-or fost bine acordate.  
 
Pe net scria exact ce v-am povestit eu, dar între timp fanii lui or mai șters din articole.  
 
Study concerning the Roma in Romania, Centrul Regional pentru Democrație, Timișoara, 2012  
 
Referinţă Bibliografică:
Van Damme și Profetismul involuntar al poporului țîgănesc / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2196, Anul VII, 04 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!