CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2188 din 27 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Kashtaleii, vătafii neo-medievali ai țiganilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mircea Lăcătuș, romii sunt papagali eterni la porțile otomane ale cunoașterii gajeilor. Atitudinea servilă a acestor autentici vătășei moderni produce de 27 de ani zero performanță la nivelul comunităților tradiționale țigănești. Romii continuă să fure și să dispere Comunitatea Europeană. Motivul? Vătafii, veritabili zbiri culturali. Harapnicul cu care odinioară vătafii țigani puși de boieri îl biciuiau pe romii robi, este înlocuit de diploma de EXPÂRȚi PE PROBLEMELE RÂMELOR. Este varianta soft edition îmbrobodită cu diplomă de fuckultate. Este un adevărat Kur Fuck Klan educațional în care ereticii ca mine nu au ce căuta. Intelectualii cla(sc)ați posedați de cunoașterea incertă a istoriei romilor sunt de preferat. Genunchiștii, linge-tălpiștii.  
 
Mircea Lăcătuș, m-ai întrebat cu ce drept scriu eu despre istoria romilor. M-ai întrebat cine mi-a dat dreptul să scriu despre romi. Îți răspund, sculptorule: CUNOAȘTEREA LIMBII ROMANI MI-A DAT DREPTUL SĂ SCRIU DESPRE ISTORIA ROMILOR. Căci în limba romani este încifrată istoria romilor. O știu toți oamenii de cultură serioși. Dalta ta este inertă, pt. că tu nu știi limba romani. M-ai întrebat ceea ce mă întreabă orice kashtalo. Eu râd de voi! Voi sunteți încă sclavi culturali ai boierilor moderni. Jucați după cum vi se cântă. În familia mea de peste 2000 de ani se vorbește limba romani. Eu sunt tradiție. Nu întreaba de ce 2000 de ani, că nu-ți răspund!  
 
Gândirea critică nu este încurajată, doar repetarea isihastă a dogmelor scrise de doctorii ne-romi în istoria romilor. Condiționați de acordarea unor diplome, kashtaleii și romii posesori de posturi de frunte în mijikarea romă nu au curajul să schimbe ceva. Dacă un țigan amărât și avid de știință, ar vrea și el să cunoască istoria țiganilor, după ce va citi manualele editate de Ministerul Învățământului, va fi mai nelămurit decât înainte de a citi. Este de NEIERTAT, ca la catedra de romani să avem teorii despre istoria romilor, dar nimic concret. Este hilar ca în ciuda doctoratelor profesorii de istoria romilor să indice ba cartea Shah Nameh a lui Firdausi, ba legenda lui Ali Ceuașev, ba teoria lui Ian Hancock. Nu știe nimic nimeni. Dar, profesorii care scriu cărți aprobate de Ministerul Educației încasează bani de la bugetul de stat. Adică locuitorii României plătesc sporurile DE DOCTORAT ale acestor NULITĂȚI INTELECTUALE.  
 
Au ajuns vătășeii kashtale cu doctorate să refuze dreptul la liberă exprimare al romilor. Constituția României garanteză acest drept. Cenzura a fost interzisă dar, la capitolul istoria romilor se practică, romii nu pot spune nimic. Și noi ne amintim încă multe despre istoria noastră.  
 
Și când eu am venit cu DESCOPERIREA că în Țările Române în afară de romi în starea de robie numită ȚIGĂNIE au fost înrobite și alte etnii din alte zone decât India, toți sunteți ori-Pilați. Vă spălați pe față în public cu cerneala care se diluează de pe diplomele voastre sub forța argumentelor istoriei României. Vă este teamă că posturile de frunte pe care le ocupați în mijikarea romilor v-ar putea fi retrase. Pt. că dacă nu numai romii au fost țigani, urmează că planul cu care ați obligat Guvernul României de a declara orice țigan drept rom, ar fi nul și neavenit. Ar trebui să dați înapoi toți banii care v-au intrat în buzunare pt. că v-ați declarat romi, dar nu sunteți, că nu știți limba romani, și nimeni din neamurile voastre nu-și amintește să fi vorbit o altă limbă decât cea română.  
 
S-a ajuns să se creadă că romii sunt evrei și să aibe pretenții la Țara Sfântă. Păi ce, vorbim idish, avem perciuni, avem Tora? Nu domnule, noi la carte spunem pushtik, exact ca în India. Cartea noastră nu este Torah. Noi și evreii am suferit la Auschwitz, dar să avem pretenții la Israel, că sanki noi suntem unul din triburile pierdute ale Israelului, este PROSTIE.  
 
NICOLAE IORGA SPUNEA CĂ UN POPOR CARE NU-ȘI CUNOAȘTE ISTORIA, RISCĂ SĂ O REPETE. Este adevărat. Rolul de formatori khulturali ai romilor a fost asumat de ne-romi. S-a ales praful de 50 de miliarde de euro trimiși pentru romi. Se va mai alege praful și de banii trimiși de India? Eu sper să nu fie așa.  
 
Referinţă Bibliografică:
Kashtaleii, vătafii neo-medievali ai țiganilor / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2188, Anul VI, 27 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!