CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2185 din 24 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Frustrările kashtaleilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cât de incult să fii, să ai și facultate și doctorat, și să crezi că doar romii au fost sclavi în Țările Române? Și să mai fii și rrrom ONG-ist?  
 
În ultima vreme de când postez pe feisbuc, sunt acuzat de kashtale că sunt frustrat. Să vedem ce înseamnă acest cuvânt:  
 
FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituție a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p. ext. a înșela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari. (https://dexonline.ro/definitie/frustrat)  
 
Dacă este așa, atunci eu nu sunt statul, și nu pot hi frustrat. Însă dacă stăm să socotim, voi kashtaleilor nu aveți dreptul să vă numiți romi. Dar, pentru că, sunteți FRUSTRAȚI că românii vă zic și vouă țigani, v-ați hoțărât (cu Ț!), să furați numele istoric de ROM, care vouă nu vă aparține.  
 
Un rom de tradiție nu are cum să se simtă frustrat. Noi avem limba și cultura noastră. Strămoșii noștrii au fost EROI. Au învins istoria. Au învins-o pe Maria Tereza care a instituit pedeapsa celor 40 de lovituri dacă erau prinși că vorbesc limba în public. Strămoșii voștrii, domnilor kashtale ONG-iști sunt ÎNVINȘII istoriei. DE FRICĂ nu și-au mai vorbit limbile. Adică athinganoii vorbeau greaca, sirienii voroveau araba, egiptenii...etc... Și pt. că de atâta amar de vreme în familiile voastre s-a uitat că în urmă cu sute de ani știați și voi o limbă...ați ajuns la concluzia că sunteți romi care și-au uitat limba, doar pt. că românii spun și romilor și țiganilor nevorbitori tot țigani. Dar dacă strămoșii voștrii erau africani/etiopieni, că și aceștia au fost robi țigani în România. Credeți că dacă sunteți negrii sunteți romi? Strașnic v-ați mai înșelat...  
 
Nu există frustrare mai mare decât aceea ca de foame să adopți un nume și o identitate care nu-ți aparține, și pe care o URĂȘTI. Da. Noi, toți romii știm că VOI țiganii nevorbitori ne urâți pt. că, spuneți voi, românii vă spun țigani din cauza noastră, dar voi nu sunteți pt. că nu știți limba.  
 
Noi, romii vorbitori știm cu toții că voi ne urâți pe noi. Și continuați să ne urâți și după ce mergeți la notarul public și vă asumați fraudulos și contrar istoriei României, o identitate care nu v-a aparținut NICIODATĂ!  
 
Voi fraudați Comunitatea Europeană și Guvernul României.  
 
Romii care fură și surorile noastre care se prostituează sunt EROI, căci luptă ca să îndeplinească cerința de bază a firii umane, cea a hranei. Se fac de râs pe ei, pe strămoșii lor, și în primul rând fac de râs România. Iată ce spune Biblia despre unii hoți:  
 
Proverbe 6/30: Nimeni nu dispreţuieşte un hoţ pentru că a furat ca să-şi astâmpere foamea;  
31.Dar când a fost prins, el dă înapoi înşeptit, întoarce tot ceea ce are în casa lui.  
 
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=63&cap=6  
 
Iar voi, LAȘILOR, stați la căldurică, sugeți fundurile europene destinate romilor și țineți predici despre cum să ne trăim viața. Sunteți COCOȚAȚI în toate posturile guvernamentale dar nu sunteți romi. Nu puteți dovedi. Și știți asta. Dar ați mizat pe faptul că noi suntem de obicei neșcoliți. Ei, uite că MANDEA este școlit. Și voi scrie atât până vă veți hotărâ de bună voie să plecați din toate posturile ocupate ABUZIV. Inventați vă rog altă mișcare civilă. Găsiți-vă alt nume.  
 
Referinţă Bibliografică:
Frustrările kashtaleilor / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2185, Anul VI, 24 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!