CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2170 din 09 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

IO NU VOTEZ CU ROMII, CĂ AȘA O ZIS MARK TWAIN!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Doctor, secretar de stă(t) ca ori cavaler... spune-mi frate țigan, toate aceste titluri te fac mai uman, sau mai (r)om? I-au ajutat pe romi cu ceva titlurile tale? I-au schimbat în buni pe cei răi? Le-au dat de mâncare celor flămânzi? Medicamente celor bolnavi? I-or eliberat pe sclavii moderni ținuți de romi?  
 
Și atunci frate țigan, dă ce te împopoțonezi cu triluri care nu produc nimic? Da, mă, TRILURI! Dă ce frețiour vrei să te respect io, și alți țigani ca mandea că tu ai o diplomă? Ț-or dat unii diplomă să intri șî tu în SIStemROM, SĂ DEVII UN TRÂNTOR culegător de voturi. Șî ț-or dat diplomă ca așa-i curect pulitic.  
 
Ian privește în Gara de Nord și prin București, cum fetițe din etnia noastră se PROSTITUEAZĂ pentru 5 lei! Că nu au pâine! Ia-n uită (da, uitași!) că băieți din etnia noastră se droghează, sunt spaima cartierelor din București și nu numai. Ia uită-te pe youtube cum arată România speriată de frații noștrii pe care voi i-ați lăsat de izbeliște, dar o dată la 4 ani veniți și CERȘIȚI voate. Da VOATE, că de, BOATE meritați!  
 
Dă ce să te votez io, dacă tu ai ajuns să mă întrebi freate, dacă IO am diplomă de VORBITOR DE LIMBA ȚIGĂNEASCĂ?  
 
Dacă MIJI-KARea romă e așa eficientă de ce avem probleme de integrare? Și apropo de integrare, romii au trăit în simbioză cu țăranii, deci eram integrați. Cum am devenit dez-integrați? Păi ne ajutarăți voi să pricepem că suntem romi, dar voi sunteți și mai romi decât noi. De aia, voi kakashtaleii, sunteți puși șefii noștrii. Dar dacă sunteți africani sau sirieni?  
Vii pus de alții DIN 4 ÎN 4 ANIȘORI să îți dau io votul? Dă ce?  
 
Mark Twain o zâs că dacă votul ar conta, ar fi interzis. EU MI-L INTERZIC. M-am săturat de voi. Nici măcar nu sunteți romi. Să dezvoltăm:  
ONGistica rrromă de 27 de ani forțează limba română obligând majoritarii să îi denumească pe ei, mari domni kashtale, sanki balamaua, rromi (cu doi RR, că așa o vrut Petre Rroman).  
 
Să vedem decodificarea enigmei  
Dacă un țigan nu acceptă denumirea de țigan, atunci nu poate fi nici rom! Simplu, penntru că ONGistica rrromă spune că noi nu suntem țigani, ci romi...Dacă nu sunteți țigani, atunci nu puteți fi nici romi. Inculților!  
 
Referinţă Bibliografică:
IO NU VOTEZ CU ROMII, CĂ AȘA O ZIS MARK TWAIN! / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2170, Anul VI, 09 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!