Un chinez poate ajunge secretar de stat în România modernă dacă și-a asumat etnia RROM. A asuma etnia sună ca o pedeapsă, ca asumarea unei vini, pentru care nu ești tu răspunzător. Esti singura posibilitate să urci pe o treaptă socială interzisă muritorilor de rând. Dacă ești să zicem un român negricios, urmașul foștilor țigani (sclavi), poți să-ți asumi etnia de rrrrom la NOTARUL PUBLIC, sau la un ONG rrrom, și ești rrrom cu acte în rrregulate. Deși pare pamflet, este real, în România, oricine poate fi rrom. Este fancy, trendy și la modă. Este beton să-ți asumi etnia de rrom, este ca și cum ți-ai asuma etnia de evreu. Apropo, se poate să-mi asum etnia de evreu? Dar cum dracu ești tu rrom, dacă nimeni niciodată în neamul tău nu a auzit acest cuvânt Rom, nici nu s-a vorbit limba. Romii spun că cine nu știe limba romilor de acasă, nu este rom. KON NA JEANEL ROMANES, NAI ROM.
Istoricul asumării și obligării poporului român de a accepta termenul de Rom
Deși autonimul Rom este real și aparține romilor (indieni) care au devenit și ei țigani (sclavi) în Țările Române, înaintea romilor au fost și alte etnii în starea de țigănie/sclavie. Adică, africani din Etiopia (harapi), egipteni, athinganoi, sirieni, bulgari, tătari, etc.. Toate aceste rase mai mult sau ma puțin negroide primeau indiferent de originea lor geografică numele de ȚIGAN, care însemna SCLAV. Cu timpul rasele acestea și-au uitat limba, și au devenit absorbiți cultural în procesul de românizare, dând naștere basmului Harap-Alb.
După 1990 mintea strălucind a lui Nicolae Gheorghe, „părintele ONGisticii și filosofiei activismului rrom” (???), a propus forțând limba română folosirea în actele oficiale și în limba zilnică românească a autonimului Rom,care pt Nicolae Gheorghe era un exonim, după cum avea să recunoască la sfârșitul vieții. Adică Nicolae Gheorghe după ce a vrăjit (este expresia sa) mii de oameni care știau de acasă că NU sunt romi, că de fapt și ei sunt romi, dar care și-au uitat limba, a spus adevărul că el este țigan că așa știe el de acasă. Buuun. Iată cuvintele lui Nicolae Gheorghe (N. G) dintr-un interviu considerat testamentar acordat lui Iuliu Rostaș:
Proiectul emancipator ROM
"N.G.: Şi? Cine au reuşit: romii sau ţiganii? I.R.: Cred că de fapt ne prezentăm ca romi, nu poţi prezenta ca ţigani. PENTRU CĂ PROIECTUL EMANCIPATOR E ACELA DE ROM, PROIECTUL EMANCIPATOR NU E CEL DE ŢIGAN. N.G.: Proiectul emancipator al cui? Cine e actorul politic care prezintă proiectul? I.R.: Activiştii romi. N.G.: Care sunt ţigani. Majoritatea provenim dintre ţigani, nu dintre romii „din neamuri”, tradiţionalii . I.R.: Se definesc romi, se re-brand-uiesc ca romi. N.G.: Asta vreau să spun, dar nu sunt neapărat recunoscuţi ca romi „legitimi”." (Rom sau Tigan, pag 334)
SURSA: http://www.fundatia.ro/sites/default/files/ro_124_Rom%20sau%20tigan.pdf
Adică Nicolae Gheorghe recunoaște că romii au rămas în urmă pt. că ȚIGANII LE-AU FURAT NUMELE. Ca urmare, romii fură de foame prin Europa. Dovada că țiganii sunt diferiți de romi se vede prin NEPĂSAREA ONG-urilor rrrome față de romii al căror nume indian l-au furat. NEPĂSARE.
SECRETARUL DE STAT, șefuțule de ONG rrrom, activistule rrrom, adică toți ăștia care v-ați ajuns pe spatele numelui nostru indian, nu vă este rușine?