CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2046 din 07 august 2016        Toate Articolele Autorului

Fuga DE AUTONIMUL TIGAN catre EXONIMUL ROM
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În Țările Române au fost multe etnii diferite sub numele de țigan, așa cum am demonstrat în articolul meu, African sau Tigan(http://confluente.ro/marian_nutu_carpaci_1465315849.html). Sclavia a fost așa de grea și îndelungată, încăt toți țiganii/sclavii (athinganoi, gavaoni, etiopieni...) au ales să se românizeze. Singura identitatea a descendenților lor este exonimul devenit autonim prin practică îndelungată, ȚIGAN. Și pentru că nu puteau să scape de el, au mers pe premiza că românii sunt proști, și îi vor obliga să accepte oficial numele etniei indiene ROM. Romii sunt ultimul grup în afară de tătari, care și-au păstrat tradițiile și limba. Unii țigani cred că dacă românii îi denumesc la fel pe romi, sunt și ei romi, dar care și-au uitat limba. Eronat! Țiganii neavînd cultură scrisă, au uitat istoria sclaviei și faptul că au fost multe neamuri în starea de țigănie/sclavie. Toți acești sclavi diferiți ca proveniență geografică erau eretici și negri. Fiind negru, însemna că ești SORTIT de DUMNEZEU sclaviei, căci faci parte din rasa lui Ham, fiul lui Noe. Ham în ebraică însemna ARS DE SOARE, negru, deci purtai pe pielea ta stigmatul lui Noe.  
Referinţă Bibliografică:
Fuga DE AUTONIMUL TIGAN catre EXONIMUL ROM / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2046, Anul VI, 07 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!