CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Ediţia nr. 2022 din 14 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Sclavia din Berevoiești- rezultatul a 25 de ani de ONGistică
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Țiganii din Berevoiești, satul Gămăești merită tot ceea ce legea românească va hotărî pentru a restabili dreptatea și ordinea socială. Romii din Brevoiești sunt demoni, inumani și dezgustători! O spun eu, un rom de al lor. Un celebru activist rom, Gelu Duminică a scris un articol despre Berevoiești. Iată câteva fragmente memorabile dintr-o experiență de-a dumnealui:  
 
"Acum câţiva ani, înainte de Olimpiada de la Londra, subsemnatul a fost solicitat de ambasada unei ţări europene să însoţească o delegaţie condusă de un important reprezentant al parlamentului respectivei ţări pentru a avea o vizită de lucru într-o localitate cunoscută pentru reţelele de cerşetorie şi petty-crime. Punct de discuţie pe agendă: traficul de persoane...Primarul, în relaţii foarte bune cu interlopii localităţii, unii dintre ei fiind romi, interlopi care erau folosiţi în alegeri pentru a „influenţa electoratul”. Poliţia Naţională (de la Bucureşti) organizase, cu câteva luni în urma, o operaţiune fulger, fără să solicite sprijinul poliţiei locale, de destructurare a reţelelor de crimă organizată de la nivel local. Arestări în masă, nebunie, presă, eliberări după 30 de zile...Şeful delegaţiei noastre începe calm şi diplomat, să întrebe cum e treaba cu traficul de persoane la ei în localitate. Cei de la masă, sideraţi, ne spun că ei nu au auzit în viaţa lor de aşa ceva şi că au nevoie de o definiţie a ceea ce înseamnă trafic. Eu zâmbesc tâmp. La un moment dat respectivul politician întreabă: „Vad că merge bine economia locală pentru că am văzut foarte multe case noi şi extrem de frumoase” (aşa cum stă bine unei astfel de localităţi, o mulţime de vile somptuoase cu porţi nichelate străjuiau oraşul). „Nicidecum”, spune primarul, „E foarte greu. Şi nu ne ajută nimeni”. „Păi şi de unde bani să îşi construiască lumea case şi să aibă BMW X6 în faţa porţii?”, întreabă cu un glas mieros politicianul străin. „Nu e treaba noastră”, vine imediat răspunsul primarului, oarecum speriat, înţelegând unde se dorea a se ajunge. Pentru toţi era evident ce se întâmpla la nivel local: toate lumea din acea sala ştia de trafic şi toată lumea beneficia, într-un fel sau altul, de pe urma lui. Evidenţa a devenit certitudine în momentul în care politicianul străin întreabă de operaţiunea poliţiei naţionale de acum câteva luni şi aflăm că 13 din cei 15 reprezentaţi prezenţi în sala fuseseră arestaţi pentru 30 de zile." (sursa>http://adevarul.ro/news/societate/noi-interlopii-suntemoameni-pur-simplu-1_57876af75ab6550cb8d9195a/index.html)  
 
Domnul Gelu Duminică se pare că pune un con de umbră în mod deliberat asupra unei fațete reale recent adusă la lumină de DNA, și anume furtul a milioane de euro destinați romilor, dar subtilizați de ONG-uri și partide. A sublinia faptul că DOAR autoritățile românești sunt incompetente și corupte, este o virtute? Românii nu știu că ONG-urile "rome" reprezintă AUTORITĂȚILE ȚIGĂNEȘTI. Ceea ce românii nu știu este că în România există două popoare diferite: ROMII și ȚIGANII. Țiganii știu de acasă că nu sunt romi, dar unii dintre ei ca să scape de acest nume odios de țigan, se declară romi și devin ONGiști. Se FUCK bani buni! Joci rolul țiganului cu FUCKULTATE și DIPLOMA de dottore, iar românii dorm liniștiți că un "RROM" s-a auto-angajat să fie el șef de BULIBĂȘEALĂ la țîgani. ONGistul rrom este și polițist, și profesor, și ghid turistic. Mai poate fi după caz, arbitru al eleganței, sexualității și judecător de pace. Romii, ca și românii au devenit UNIVERSALI. Nu întâmplător un celebru interplop s-a auto-proclamat MONDIALU.  
 
Revin la ideea principală. Când un ONGist neo-"rrom" își va face conștiincios auto-critica și va zice verde, românește: "ONGurile țigănești au 51 la sută VINĂ pentru imoralitatea, criminalitatea, și mafiotismul rromilor și al țiganilor, pt. că au FURAT banii destinați ROMILOR "'? Am enumerat ambele autonime căci repet, în România sunt DOUĂ RASE DIFERITE: romii și ȚIGANII.  
 
Referinţă Bibliografică:
Sclavia din Berevoiești- rezultatul a 25 de ani de ONGistică RROMĂ ! / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2022, Anul VI, 14 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!