CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

GEMENELE SIDA SI AVIARA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cât de sincer s-a dovedit a fi acest "virus nesi" și cât de corect a jonglat în dialog, deși încearcă și reușește să ascundă cu șiretenie un trecut, ca și prezent și viitor, fără a da vreun semn anume că ar fi răzbunător!  
Povestea lui, analizată pe-ndelete, îmi amintește de felul în care s-a desfașurat razboiul rece. Atatea trupe masate în secret la un hotar sau altul, în lung și-n lat pe palida planetă, dar fără acțiune și fără de atac și fără de ostași dușmani priviți prin vreo lunetă...  
Și pentru că nici tancuri sau avioane-n zbor ori sateliți zvârliți spre cerul liber n-aveau permisiunea să intre-n trup de oameni și să sfărâme nații, s-au inventat insecte și viruși sau bacterii, care să treacă granițe și să împarta-n lume o boală sau mai multe, repartizate-n rații...  
Ei, bine, uite așa, s-a născut SIDA.  
De fapt, s-a creat virusul HIV care produce SIDA, sau pe-nțelesul altor limbi, Sindromul de Imunodeficiență Dobândită, care, pentru prima oară, a fost raportat în SUA/1981 la un grup de barbați din Los Angeles și New York. Nu-i o problemă că acum sunt peste 50 de milioane de oameni infectați și la fiecare șase secunde se infectează o altă persoană...  
Cum s-a ajuns aici? S-a experimentat, s-a vrut un anume ceva care să acționeze în interiorul unor granițe de stat, dar a scapat de sub control. A fost ușor, mai ales că se transmite prin contact sexual cu o persoana infectată. Și cum contactele sexuale nu au granițe, cum turismul este foarte dezvoltat, contactele de acest gen au favorizat răspândirea virusului pe toate meridianele...  
Oamenii au încercat să schimbe... direcția ori și-au pierdut busola, motive ce i-au determinat să apeleze la contactul sexual mai puțin normal, fără să-și dea seama că virusul este mai inteligent decât pare și pătrunde prin mucoasa gurii și anusului...  
Primele simptome, în general, nu prea se văd, dar la alții se prezintă ca o boală asemănătoare gripei. În genul gripei AVIARE... De unde trag concluzia că este vorba de frați gemeni... la viruși sau... surori gemene: SIDA și AVIARA!  
Firesc și cu logică deplină, în cazul amândurora, s-a constatat că tot COCOȘII sunt de vină!  
Căci ei, cocoșii, sar peste garduri și au relații sexuale cu toate găinile din curtea proprie și cu viețuitoarele penate și... nepenate, dar femele, toate din curțile vecine, boala se transmite cu repeziciune pentru că nu s-au inventat prezervativele pentru cocoși ori nu se știe la ce se folosesc și cum anume. Adevărat că nici nu sunt preocupări majore din partea ”fermierilor" ori a reprezentanților legali în a le face educație sexuală. N-au introdus această disciplină la primii ani de școală!  
Mai grav este că și păsările de sex opus, femelele, ies la uliță, se plimbă pe stradă ori fac trotuarul sau autostopul pe bulevard si autostradă, unde, din obișnuința pierdută în negura istoriei, trec fără prea multe complexe la agățat. Și trec cocoși voioși de naționalități diverse și le aruncă-n glumă parcă o boabă sau bobiță ori chiar o firimitură și pentru că nici timp nu este și nici vreun spațiu amenajat, se trece în viteză la... sex neprotejat!  
În ultimul timp s-a dat vina pe păsările călătoare...  
Păi, da! Ele sunt de vină, cum că toate cele care trec gardul sau ulița, mai trec dintr-o comuna-n alta și, toate la un loc, sunt socotite... călătoare. Când se plictisesc de cocoșii autohtoni, trec granița și practică aceeași meserie, cea mai veche de când se știe... pasăre călătoare ieșind din colivie. Nu vă mirați că și curca a învățat să... nu fugă prea repede când o aleargă curcanul. De la găină citire! Așa are și el parte de cinstire...  
Dar cum s-a transmis boala?! Păi, numai omul să își permită relații sexuale anormale? Numai omul să cunoasca bisexualitatea și homosexualitatea? S-a transmis și la păsări, între familii și rase, fără prea multe prejudecăți. În plus, să nu uităm că la om întâlnim și zoofilia. La păsări, precum se știe, n-a apărut homofilia...  
Dar tocmai de aceea mă-ntreb fără-ncetare: Aviara, de la oameni să se tragă, oare?!  
 
(Publicat în ”Jurnalul Național” / 6 august 2007)  
 
Referinţă Bibliografică:
GEMENELE SIDA SI AVIARA / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2076, Anul VI, 06 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!