CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Contemplare >  

CREDINŢĂ

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Tine, Doamne, cu dragoste-am plecat  
Prin a-mi croi cărare cât mai lină  
Şi multe piedici pe drum am răsturnat  
Să-mi limpezesc limanul prin lumină.  
 
La bufniţă găsit-am ca povaţă  
Cuibar să las şi fără stricăciune  
Oricui sărman ce-nfruntă astă viaţă  
Smerit şi cu aleasă-nţelepciune.  
 
Prin Sophia găsit-am armonie  
Înţelegând divină ipostază  
Şi am simţit suprema bucurie  
Când ochi de fericire-mi lăcrimează.  
 
Nu-mi va fi viaţa o eternitate  
Şi nici destin nu-mi este veşnicie,  
Dar am simbol credinţei mele date  
Doar Crezul respectat cu cerbicie.  
 
P.S  
Aceste versuri, alăturate poeziei "Care-i de preţ" (publicată aici, nu de mult timp) şi unui număr de trei epigrame, m-au reprezentat la un concurs de poezie, undeva, la Botoşani...  
Nu am avut nicio şansă... Sunt prea slabe pentru un juriu competent, dar, pentru că nu sunteţi reprezentanţi ai acestuia, vi le ofer vouă, dragi prieteni, ştiind că nu sunteţi aspri în critica ce mi-aţi face.  
Pentru această poezie am avut un număr de cuvinte OBLIGATORII (subliniate în versurile de mai sus), ca "temă pentru acasă", enunţate de colegi de la Filiala Olt a LSR. Eu le-am înglobat pe toate, atât cât m-am priceput, exact în ziua în care trimiteam materialul pentru concurs...  
 
Cu stimă şi prietenie,  
Marian Malciu  
Referinţă Bibliografică:
CREDINŢĂ / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1748, Anul V, 14 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!