CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  





Liniştea libertãţii de a face Pace
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liniştea libertãţii de a face Pace – cugetare
Maria Teodorescu Bãhnãreanu  
  
Liniştea libertãţii de a face Pace cu oamenii mã împresoarã ca un voal alb şi transparent ce fluturã în cerurile pline de Ȋngeri şi de Sfinţi. Țin pe braţe pruncul ce am fost, îl ador şi îl chem sugrumat ca o suferinţã pe care s-a aşezat nechemat timpul. Suflu din rãrunchi o rugãciune pãcãtoasã cãtre biserici şi transced liturghia Duminicii primodiale sau a celei din urma. Unde mi-am lãsat viaţa? Ȋn plenitudinea întregului spirit? Ȋn tainele cãrui povestitor, în ce manuscris din bibleotecile lumii, în ce scenariu de film original şi vizionat doar din cer? Suflu încet şi respir pe deplin ca în sport … alerg în ritm cu ceilalţi de frica de a nu fi vazutã desculţã dansând şi cântând în mijlocul satului unde mi-am petrecut vacanţele cu mama. Nu mai pot … voi pleca în naturã şi voi îngenunchia în faţa Universului, mã voi ruga cu toatã fiinţa şi voi râde, voi râde mult şi din tot sufletul – voi râde pentru toţi şi împreunã cu toţi. Voi scrie o luminã, voi arde un sunet divin, voi picta un miros îmbietor, voi juca un rol nemuritor şi voi râde Divinitaţii pânã când va râde şi Ea – ne vom prãpãdi de râs … Linistea libertãţii de a face Pace cu oamenii mã va cuprinde ca o minune şi voi iubi tot pentru cã am râs cu Dumnezeu şi m-a frãmântat ca pe un aluat proaspãt.  
  
Referinţă Bibliografică:
Liniştea libertãţii de a face Pace / Maria Teodorescu Băhnăreanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2222, Anul VII, 30 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Maria Teodorescu Băhnăreanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Teodorescu Băhnăreanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!