CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Copii >  

Fetiţa bibelou şi câinele fără umbrelă
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fetiţa bibelou şi câinele fără umbrelă  
Fetiţa bibelou şi câinele fără umbrelă Maria Teodorescu Bahnareanu poveste Wrinkles on my Timeline  
 
A fost odată ca niciodată o fetiţă ce locuia cu mama sa, femeie vrednică şi de casă într-un oraş ploios, cu multe blocuri frumos aranjate pe marginea străzilor şi plin de oameni de toate felurile.  
 
Fetiţa îşi iubea mama ca pe o icoană şi nutrea în sufletul său să ajungă la fel de destoinică şi pură ca dânsa când va fi mare. Fiind foarte jucăuşă şi plină de imaginaţie fetiţa inventa în fiecare seară câte o poveste pentru mama ei alegând ca personaj principal un obiect din casă sau pur şi simplu transformând întâmplările de peste zi în mici relatări la care adăuga de la sine puţină magie şi invenţii pentru a le face mai atrăgătoare.  
 
Mama nu se lăsa mai prejos având mereu la îndemână cate o mică pildă sau poveste cu tâlc culeasă de la radio sau din cărţi pentru a răspunde la întrebările fetiţei şi a o ajuta să înţeleagă lumea şi tot ce o înconjura.  
 
Astfel duceau ele o viaţă modestă şi liniştită, proiectată seara printr-o simplă luminiţă la geam ce pâlpâia cald şi lent la un loc cu vieţile celorlalţi locuitori de mii de feluri din oraşul cel ploios.  
 
Deoarece iubea ploaia nespus, fetiţa obişnuia adesea să o întâmpine cu dans şi voie bună şi aproape mereu evita să îşi ia umbrela cu ea când se ducea la şcoală. Grijulie, mama i-o strecura în ghiozdan şi insista mereu să verifice că umbrela a fost folosită pentru protecţie.  
 
În drumul ei zilnic fetiţa se împrietenise cu un câine creţ, lăţos, mare şi lent care după propriile sale observaţii nu avea o umbrelă în dar de la mama sa. Deasemeni câinele se temea foarte tare de ploaie şi tremura mereu zgribulit şi supărat când i se uda blana.  
 
În nenumărate rânduri a încercat fetiţa să îi facă cadou o umbrelă. Nu reuşea nicicum sa se înţeleagă cu el. Câinele nu ştia să ţină umbrela şi nici nu înţelegea de ce insistă fetiţa atât de mult să îi dea cadou acel obiect în loc de un os sau ceva cu care să se joace după obicei.  
 
Într-o seară pe cănd fetiţa inventase o poveste despre un bibelou din casă cu o femeie goală ce ţinea o minge în braţe şi o transformase în jucătoare de volei pe plajă pentru a o amuza pe mama sa înainte de culcare îi veni o idee şi mai bună pentru ea. Ce ar fi dacă ea însăşi s-ar transforma în bibelou şi ar păzi căţelul creţ, lăţos, lent şi cam leneş de ploaie de fiecare dată când vine de la şcoală, până când se mai lasă ploaia sau reuşeşte să îl ducă la un loc mai dosit.  
 
Zis şi făcut! O prietenie mai frumoasă ca între fetiţă şi acest câine nici că nu s-a mai văzut! Atât de mult o iubea câinele pe fetiţă că auzind fluieratul ei de la etajul cinci ieşea şi în ploaie şi în ninsoare doar ca să o vadă şi să latre bucuros la ea. Fetiţa învăţase de minune să fie bibelou cu umbrela deasupra câinelui în ploaie chiar şi ore întregi!  
 
Din păcate mama nu înţelegea de ce fetiţa întârzia de la şcoală şi venea şi udă leaorcă şi cu umbrela folosită. Astfel se iscă prima ceartă mare între fetiţă şi mamă, fapt care le-a facut pe amândouă să plângă dar fetiţa nu si-a dat niciodată secretul.  
 
Prietenia fetiţei cu câinele a salvat-o odată când era să dea maşina peste ea şi câinele a lătrat puternic reuşind să o facă la timp atentă ...  
 
Mama peticea mereu umbrela deoarece fetiţa nu mai renunţa la ea nici la o vârstă destul de înaintată!  
 
...................................................................................................................................................  
 
Timpul a trecut, părul mamei s-a înălbit mai tare, câinele creţ, lăţos, lent şi cam leneş a rămas mereu în inima fetiţei şi în final într-o seară ploioasă şi cu multe tunete o fată i-a povestit mamei sale despre o fetiţă bibelou şi un câine fără umbrelă! Bucuria şi râsul sincer al mamei i-au trezit lacrimile fetei, ce cădeau sacadat ca o ploaie de toamnă peste un câine creţ, lăţos, mare şi leneş pe care l-a iubit din tot sufletul în primele clase de şcoală!  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Fetiţa bibelou şi câinele fără umbrelă / Maria Teodorescu Băhnăreanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1782, Anul V, 17 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Maria Teodorescu Băhnăreanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Teodorescu Băhnăreanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!