CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  
Autor: Maria Pașc         Ediţia nr. 2162 din 01 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Expoziția „Vivat Academia” la UMF „Grigore T. Popa” . Un proiect Contemporanii pentru Promovarea Artiștilor în Instituții de Învățământ Superior
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avem deosebita plăcere să anunțăm deschiderea expoziției de pictură, grafică și obiect „Vivat Academia”, ce va avea loc miercuri, 7 decembrie, orele 12:00, în Aula „George Emil Palade“, Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.  
  
Expoziţia care va putea fi vizitată timp de o lună, reunește 20 de lucrări de pictură, grafică și obiect, semnate de șase artiști: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Christian Paraschiv, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Victoria Zidaru și este inclusă în suita de manifestări științifice şi culturale „Zilele UMF“, pentru a marca 137 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior medical.  
  
Evenimentul expozițional „Vivat Academia”, aflat deja la a treia ediție din acest an (octombrie expoziție UMF “Carol Davila” București, noiembrie expoziție UMF „Victor Babeș” Timișoara), este organizat în cadrul Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățământ Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo România.  
  
În deschiderea expoziției au luat cuvântul: Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Maria Pașc, Curatorul Expoziției.  
  
“(…) Synevo România își exprimă deosebita încântare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate în cadrul proiectului „Contemporanii” pe întreg parcursul anului 2016 și, cu atât mai mult, încurajează̆ promovarea artiștilor contemporani în spațiile Universităților de Medicină și Farmacie din București, Timișoara și Iași. Actul medical este o îmbinare între știință și artă, iar Universitățile de Farmacie și Medicină sunt responsabile pentru formarea unor generații întregi de specialiști implicați în lupta pentru excelența actului medical.”  
  
Virgil Ivan, Director General Synevo România  
  
________________________________  
  
Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociației Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale prin favorizarea și promovarea actului de creație, abordate într-o perspectiva unitară cu făuritorul de artă. Are ca obiective principale inițierea și derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilității estetice a publicului larg.  
  
Referinţă Bibliografică:
Expoziția „Vivat Academia” la UMF „Grigore T. Popa” . Un proiect Contemporanii pentru Promovarea Artiștilor în Instituții de Învățământ Superior / Maria Pașc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2162, Anul VI, 01 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Pașc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Pașc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!