CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Copii >  

Poiana fermecată...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A fost odată o familie tânără și frumoasă care avea 2 copilași...pentru ei acești copilași erau însăși rațiunea lor de a trăi, îi iubeau nespus și nu exista dorință pe care părinții să nu le-o îndeplinească. Alexandru și Alexandra -am uitat să vă spun că este vorba despre o fetiță și un băiat- creșteau frumos ocrotiți de dragostea părinților...mergeau în fiecare zi la grădiniță împreună, acolo se jucau și cu alți copii dar tot timpul se căutau din ochi să se asigure unul de altul că sunt bine... 
  
Într-o zi, părinții au fost înștiințați că se va organiza o mică excursie până la cea mai apropiată pădurice și copii trebuie să vină echipați corespunzător și cu trăistuțe în care să aibă mâncare și apă. Cuprinși de emoție la gândul expediției de a doua zi copii au adormit greu în acea seară dar dimineața s-au trezit neașteptat de repede iar în timp ce mama pregătea mâncarea pentru excursie ei deja se îmbrăcaseră și așteptau nerăbdători... 
  
-Copii ați luat tot ce aveți nevoie? îi întreabă mama cu duioșie în glas 
  
-Da mami...să ne grăbim...să nu plece mașina fără noi! 
  
Odată ajunși în curtea grădiniței copii au fost îmbarcați într-un microbuz și au pornit în marea aventură... 
  
După câteva zeci de minute au ajuns la marginea unei păduri și acolo s-au instalat...fiecare a întins pe jos păturica ce o avea de acasă și au început să alerge fericiți prin iarba înaltă jucându-se tot felul de jocuri.... 
  
-Alexandra, să nu te îndepărtezi! îi spune băiatul când acesta observă că surioara lui plecase cam departe de grup. 
  
-Nici o grijă...sunt aici! răspunse fata în timp ce alerga vrăjită după un fluturaș. 
  
Liniștit băiatul urmărește cu multă veselia mingea colorată alături de ceilalți băieți și pentru câteva clipe o pierde din ochi pe surioara lui...Când o caută în sfârșit cu privirea surioara lui nu se mai zărea niciunde și un clește ca de gheață a început să strângă inima copilului...Speriat alergă spre pădure strigând cu toate puterile numele fetiței... 
  
Într-un sfârșit i se pare că aude un cântec...un glas atât de drag lui îl fredona și băiatul și-a dat seama că este surioara lui... 
  
Dând la o parte câteva tufe ce-i împiedicau privirea Alexandru o zărește pe Alexandra în mijlocul unei poienițe pline de flori multicolore, cu iarbă verde ca smaraldul și zeci de fluturi ce zburau din floare în floare iar surioara lui părea ea însăși o floare în acel decor minunat...încet, să nu o sperie se apropie de ea și îi spune cu reproș în glas: 
  
-Nu trebuia să pleci așa de departe...dacă te rătăceai? 
  
-Privește...e așa de frumos aici...parcă ar fi poiana din poveștile bunicii...Hai Alexandru să căutăm poate găsim piticul, iepurașul sau zâna din poveștile ei! 
  
Alexandru privește spre surioara lui...nu o mai văzuse niciodată așa de fericită dar el știa că trebuiau să se întoarcă altfel ceilalți s-ar fi îngrijorat. Să nu o dezamăgească pe fetiță îi spune: 
  
-Vino Alexandra acum mergem la ceilalți copii dar îți promit că-i voi ruga pe părinți să vină cu noi aici și atunci vom avea timp să căutăm iepurași, greieri și tot ce vrei tu... 
  
Convinsă de aceste vorbe fetița a plecat cu frățiorul ei și restul timpului petrecut acolo a stat aproape de copiii... 
  
Seara, când au ajuns acasă mămica lor i-a întrebat curioasă cum a fost în excursie iar fetița i-a răspuns fericită: 
  
- Am găsit poiana fermecată din poveștile bunicii!! Într-o zi vom merge să ți-o arăt! 
  
Mama a zâmbit cu duioșie căci și-a amintit de ziua când și ea -copil fiind- credea că descoperise poiana fermecată... 
  
Referinţă Bibliografică:
Poiana fermecată... / Maria Luca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2589, Anul VIII, 01 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Maria Luca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Luca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!