CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Eseuri >  

De ce???
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Niciodată nu am crezut că aceste două silabe mă vor pune vreodată în dificultate...Dar iată că s-a întâmplat...rostite de un suflet care a păşit pragul adolescenţei aceste silabe, urmate de un semn de întrebare, s-au înfipt ca un pumnal în inima mea...  
Nedumerire, teamă, furie, deznădejde...toate înmănuncheate pe acest chip care mai păstrează încă urmele copilăriei pe el...  
De ce? De ce Dumnezeu, care e bun, îngăduie să se întâmple atâtea nenorociri pe acest pământ?  
De ce se oamoară oamenii între ei? De ce atâta boală...atâta suferinţă?  
De ce atâta nepăsare? De ce atâtea lipsuri şi dureri?  
De ce cei ce înfăptuieasc fărădelegea huzuresc într-o viaţă îndestulată iar cei ce încă mai sunt buni au parte de suferinţă...de neajunsuri? De ce? Unde este Dumnezeu? De ce lasă să se întâmple aceste lucruri?  
Doamne, cât de mult mă dor aceste două silabe! Ajută-mă Doamne...pune Tu cuvinte pe buzele mele să pot aduce lumină pentru acest suflet...nu-l lăsa Doamne să cadă în mrejele acestei lumi...Învaţă-mă cum să-l ridic...să-l ţin de mână...să-l însoţesc pe calea către Tine...Ce să-i spun Doamne?  
Şi parcă vântul, printre ramuri aduce un ecou coborât de dincolo de nori: "Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea..." Am privit adânc în ochii plini de semne de întrebare şi i-am spus atât: IUBEŞTE! Fiecare picătură de dragoste poate schimba lumea...Fii tu picătura pe care a ales-o Dumnezeu!  
Referinţă Bibliografică:
De ce??? / Maria Luca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2027, Anul VI, 19 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Luca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Luca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!