CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Petrecere nefastă 5 (Continuare roman în lucru)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era trecut de cinci dimineața, când cele două tinere s-au dus la culcare. Anca în câteva minute a adormit dusă. Nu același lucru se poate spune despre Desire care s-a zbuciumat pradă unor convulsii istovitoare între crize de ură și remușcări.  
 
Pe Anca,a trezit-o deodată tonul ridicat al vocilor care se auzeau în altă cameră. În primul moment al trezirii, privea mirată în jur și nu înțelegea unde se află, însă și-a amintit repede. O privire fugitivă asupra ceasului i-a arătat ora 10. S-a întins și asculta cu atenție mărită vocile. Veneau din salon și una era Desire iar cealaltă era a a unei femei necunoscute. Își deodată că erau singure la sosire. Precaută a ieșit din cameră fără a face zgomot și s-a apropiat de ușa salonului cu pași de pisică. O clipă prin minte îi fulgeră gândul ca nu cumva, casa Belmonte să fie invadată de răufăcători.  
 
O privire curioasă prin crăpătura ușii i-a fost de-ajuns să vadă că în salon era Desire cu una din cele două prietene ale sale ce fuseseră prezente la petrecere. Era cea care leșinase în piscină. A bătut la ușă ușor și Desire i-a venit în întâmpinare:  
-Intră Anca!  
-Bună dimineața!!!  
-Maria Carla, îți prezint pe Anca! Din vedere cred că vă cunoașteți de aseară!  
- Ah, desigur! Ciao Anca! Să știi că admir mult curajul tău! Desire mi-a povestit totul.  
- Chiar totul, i-a scăpat în timp ce o privea iscoditor pe Desire și înțelegând instantaneu clipirea de îngrijorare din privirile acesteia , a schimbat vorba? Cât sunt de bucuroasă să văd că sunteți bine!Știți? Aseară nu arătați tocmai în formă! Sper că și prietena dv. se simte bine!  
Înțeleg ce spui… Din păcate Diana nu se simte încă prea bine, dar e în siguranță.Te rog, spune-mi pe nume, ca între prietene!  
Oh, desigur Maria Carla!  
 
Desire se repezi în discuție, să o pună la curent, cu nouțățile. Deși se cunoșteau abia de câteva ore, românca aceasta inimoasă îi inspira multă încredere. O impresionase profund prin curajul și delicatețea sufletească de care dăduse dovadă, riscând mult, pentru a o salva pe ea.  
 
Îi povestise mai devreme Mariei Carla cele întâmplate, omițând câteva detalii prea dureroase și umilitoare ca să le poată destăinui cuiva.  
 
Nu-i destăinuise că suferise un viol în grup din partea acelor ticăloși, simțind că ar fi ,murit de rușine. Justificase vânătăile de pe față, pe seama căderii în urma consumării drogului ce-i fusese vărsat în pahar fără știrea sa. O mințise, că deși acei ticăloși doriseră să-i facă rău, fuseseră opriți de intervenția familiei Teodoroiu să-și ducă planul la capăt.  
 
Cu acest lucru, singurii care-și închipuia ea că sunt la curent, erau Anca și tatăl ei. Nu bănuia că Maria Carla fiind singura dintre femeile de la petrecere care fusese doar parțial sedată, știa ce se întâmplase.  
 
Atunci când băuse din paharul cu drogul, aflându-se în piscină unde luase paharul cu sine, abia gustase puțin din el și îl pusese aproape plin pe marginea piscinei, avântându-se să facă un tur de bazin înot. În timp ce înota în apa răcoroasă, a simțit acea senzație de leșin inerentă drogului înghițit odată cu picătura de șampanie ce abia de o gustase. În acel moment cineva care știa că ea băuse drogul administrat, sărise repede să o scoată din apă iar paharul ei aproape plin, căzuse în piscină în timpul acelei vânzoleli. Nimeni nu băgase în seamă că nu fusese golit până la fund.  
 
Se simțise la început foarte de rău. Suferința ei se datorase faptului că era foarte alergică la sedative și mai cu seamă dacă mai erau și amestecate cu alcool. Acest lucru însă îl știa doar ea.  
 
Efectul drogului trecuse mult mai repede decât la celelalte fete, însă senzația de sfârșeală persistase. Fusese tot timpul conștientă în timpul cât zăcuse pe banca aceea lângă Diana. Își dăduse seama ca li se înscenase ceva și voise să afle, ce anume, rezistând instinctiv impulsului de a striga după ajutor. Cât zăcuse lângă Diana încercase să nu se lase învinsă de slăbiciune și rezistase somnului care îi încețoșa mintea. Diana era inconștientă, dar vie, din câte constatase când pe furiș îi controlase pulsul.  
 
Credea că fuseseră drogate în mod premeditat, cu un scop ascuns. Ea deși foarte slăbită, rămăsese lucidă. Astfel observase că Desire dispăruse din aria petrecerii și o judecase greșit, crezând-o părtașă la acea urâtă faptă de a le droga. În timp ce rezista cu greu să nu adoarmă răpusă de sfârșeală, zărise ca prin ceață cum bărbații de la masă dispăreau pe rând, câte unul către plajă și haita gândurilor negre îi asaltară din nou mintea ca niște corbi hămesiți, ce se năpustea asupra prăzii vlăguită de forțe… și lipsa lui Desire îi creștea senzația aceea, că se aflau sub asediul unui pericol din umbră.  
 
Încercase să se ridice și să plece neobservată la un moment dat, dar nu reușise. Diana o îngrijora fiind încă stare de inconștiență și hotărâse să îi stea în preajmă, în caz că cineva ar fi dorit să le facă rău. Își încordase auzul și astfel în timp ce se prefăcea inconștientă,  
 
auzise destul și din discuțiile bandiților acelora, care nu se fereau deloc, crezându-le pe toate duse în lumea lui Morfeu. Inițial nu reușise să înțeleagă bine situația. Era confuză și era scuturată destul rău de senzații de greață ce-i răscoleau stomacul, provocate de alergia sa la orice fel de sedativ sau drog. În al doilea rând, banca pe care era întinsă se găsea cam departe de locul unde se aflau ei, astfel că nu auzea foarte clar, tot ce vorbeau.  
 
Doar frânturi de discuții, restul îl intuise.  
 
Când capul bandei, Nicola se precipitase pe plajă împreună cu Marco, alarmați de dispariția lui Desire, ea înțelesese că aceasta era prada principală, vizată în acea acțiune de drogare. Totuși, nu reușise să descopere care le era scopul.  
 
Exasperată și neliniștită, Încercase a doua oară să se furișeze de pe banca aceea și să dispară în căutare de ajutor, profitând de agitația și neatenția lor, însă era prea târziu. Atunci a auzit clar când li s-a cerut celor doi, Carlo și Fernando, să le ia pe ele și să le ducă de acolo ca să nu aibă ei probleme în plus, în caz că ar apărea poliția prin zonă, anunțată de careva.  
 
Atunci ea a dedus că ei făcuseră totuși ei ceva grav, de se temeau că ar putea veni poliția și gândul hăituit de presimțiri rele i-a zburat la Desire care lipsise de prea mult timp de la propria petrecere, ceea ce nu era deloc firesc la ea.A continuat să se prefacă doborâtă de leșin când s-au apropiat și le-au luat pe sus, cei doi. Înțelegea vag că le drogaseră, ca să nu existe martori la învârtelile lor murdare.  
 
Referinţă Bibliografică:
Petrecere nefastă 5 (Continuare roman în lucru) / Maria Giurgiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3501, Anul X, 01 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Maria Giurgiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Giurgiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!