CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  

BILANȚUL ANULUI 2017
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BILANȚUL ANULUI 2017  
 
Un obicei perpetuat prin vremuri este ca la finele fiecărui an să se facă bilanțul realizărilor și eșecurilor din planurile schițate în prima zi de Anul Nou.  
 
Unii se declară victorioși, alții, mulțumiți, dar cei mai mulți sunt nemulțumiți, considerând că au fost sabotați de soartă, ce „le-a pus pe tavă", mai multe necazuri decât bucurii.  
 
Întrucât n-am fost niciodată entuziasmată de realizările punctate, considerând că aș fi putut face mai mult, fără a culpabiliza soarta de eșecuri, pe care mi le-am asumat, la bilanțul sfârșitului de an mă declar mulțumită pentru darul cel mai de preț, Viața, oferit în dar de Divinitatea ce guvernează soarta fiecăruia.  
 
Dacă norocul este părtinitor, timpul unui an distribuit în luni, zile și ore este egal pentru fiecare, pentru a fi folosit și valorificat în funcție de priorități și opțiuni, după proiectele și îndatoririle fiecăruia, bilanțul fiind reflectat de potențialul individual sau colectiv (în cazul proiectelor comune).  
 
„Succesele mari revin celor puternici, întotdeauna."  
 
Cei slabi de cuget culeg firimiturile, pentru supraviețuirea spirituală, spre a nutri speranța că mâine le poate fi mai bine.  
 
De când mă știu, sunt o luptătoare, dar învingătoare sunt rareori, deși arma cu care mă avânt este onestitatea.  
 
Înfrângerile sunt dureroase, când mă condamnă la penitență în izolare, doar pentru bune intenții.  
 
Personal cred că lupta cea mai înverșunată este cu orgoliile, adeseori nejustIficate de merite deosebite, ce încrâncenează viața.  
 
Când am fost izbită de zidul nedreptății, m-am ridicat și mi-am adunat puterile, spre a continua lupta pe calea vieții, pentru că „nu contează de câte ori ai căzut, ci dacă ai reușit să te ridici de fiecare dată".  
 
I-am iertat mereu pe cei care mi-au rănit sufletul, dar nu pot uita umilirea, ignoranța, subaprecierea și marginalizarea la care am fost supusă de caractere puternice, nu neapărat că s-ar afla pe culmea unei Ierarhii.  
 
Tot din onestitate nu le voi dezvălui numele.  
 
Restanțieră la socializare, am pierdut prieteni pe care îi apreciam și îi stimam pentru valoarea intelectuală, fiind nevoită să mă refugiez în conul propriei umbre, ca să nu împart tristețea cu nimeni, alegerea comunicării în scris având ca motivație impedimentul recunoscut.  
 
Semnalând, cu indignare, că realizările mele erau și motive de întristare, am renunțat de multe ori să le mai împărtășesc „prietenilor" în postarile pe rețeaua socializării.  
 
Copacul anului 2017, deși bătut de „ploaie cu piatră", a dat câteva roade, datorită adevăraților prieteni care m-au ajutat „la cules", cărora le mulțumesc și le datorez recunoștință sufletească.  
 
În ordinea importanței, amintesc:  
 
-Volumul de autor „La Poarta Divinității - poeme", prefațat de reputatul critic literar Horia Gârbea (căruia îi mulțumesc), publicat de Editura ePublishers și lansat la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus" 2017, cu mulțumiri familiei Vasile Poenaru.  
 
- Antologia de coordonator „Versuri pentru Eminescu", publicat de Editura Dandes Press, cu mulțumiri domnului Dănuț Deșliu.  
 
- Antologia de coordonator „Literatura de ieri, de azi și de mâine", publicată de Editura Liric Graph, cu mulțumiri domnului Trandafir Sîmpetru.  
 
- Diploma de Excelență la Festivalul de Creație Literară „Steaua Severinului", organizat se scriitorul și editorul Dănuț Deșliu.  
 
- Diploma de Excelență „Armonii Culturale", pentru participarea la antologii și activitate publicistică în revista „Armonii Culturale", sub coordonarea scriitorului și editorului Gheorghe Stroia.  
 
- Diploma de Ecelență „Napoca Nova", pentru participarea la antologiile coordonate de doamna Voichița Vereș (scriitor și editor).  
 
- Diplomă de Excelență „Revista Bogdania", coordonată de scriitorul și redactorul Ionel Marin.  
 
- Notabile sunt și participările în antologiile: „România, pentru tine!" (dedicată Zilei Naționale a României), „Limba noastră cea română", coordonate de doamna Lygia Diaconescu, scriitor și editor „Starpress", precum și participarea la antologia „Orizonturile Bucuriei", coordonată de scriitorul și editorul Ioan Nicolae Mușat, sub patronajul ASCIOR - Asociația de Cultură Ortodoxă.  
 
- Mențiomez și cărțile scriitorilor care mi-au scris și publicat cronici în volumele de autor: „Vama Viselor", de Gheorghe A. Stroia, cronică la volumul meu „Ecouri străbune" și „Întâlniri de azi și mâine", de Cezarina Adamescu, cronici la volumele mele de autor „Tradiții creștine și ritualuri populare românești", „În Zodia Poeziei", „Ecouri străbune".  
 
- Nu sunt neglijate nici revistele de cultură și artă, în care am publicat articole în decursul anilor și colaborarea în altele, din acest an.  
 
Cu respectul cuvenit le adresez mulțumiri tuturor personalităților culturale, care m-au publicat, recenzat, invitat la evenimente și m-au încurajat în proiectele pentru care am optat și în care m-am implicat afectiv, dorindu-le pentru Anul Nou: sănătate, putere de muncă, colaboratori devotați și succese pe culmi cât mai înalte.  
 
Totodată le mulțumesc prietenilor și cititorilor reali și virtiali, care m-au citit, mă citesc sau mă vor citi, cu urări de fericire și bucurii nesfârșite pentru anul 2018.  
 
LA MULȚI ANI!  
 
Maria Filipoiu  
 
30.12.2017  
 
Referinţă Bibliografică:
BILANȚUL ANULUI 2017 / Maria Filipoiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2556, Anul VII, 30 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Maria Filipoiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Filipoiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!