CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Concurs Regional de Creatie Artistică ODĂ PRIMĂVERII, Agnita 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONCURSUL REGIONAL „ODĂ PRIMĂVERII”, ediția a IV-a, mai 2016  
 
Înscris în Calendarul Activităților Regionale și Interjudețene ale MENCȘ -  
CAER 2016 aprobat prin Ordin de Ministru Nr. 25981 / 28.01.2016, poz. 1407  
 
Proiectul este iniţiat de Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita. Este un concurs transdiciplinar, cu o tematică specifică: primăvara și sărbătorile pascale. S-a desfășurat cu patru ediții locale, trei județene, iar în acest an se desfășoară la nivel regional. La fiecare ediție au fost acordate premii în cărți, în anul precendent o parte din premii fiind acordată de doamna Irina Petraș, critic și istori literar, președinte al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, absolventă a Liceului Teoretic din Agnita. Proiectul îşi dorește să trezească interesul copiilor faţă de tradiţiile şi sărbătorile românilor specifice acestui anotimp şi să le permită să îşi valorifice diferite talente, să fie apreciaţi şi răsplătiţi. Concursul se va desfăşura pe mai multe secţiuni, respectiv:  
 
• I. Creaţie Literară  
• II. Recitare  
• III. Afișe și postere tematice  
• IV.Meşteşuguri tradiţionale  
 
Parteneri ai proiectului sunt:  
Primăria şi Consiliul Local Agnita  
Biblioteca Orăşenească Agnita  
Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita  
Asociaţia Părinţilor- Colegiul Tehnic „A.T.L.”Agnita  
Consiliul Consultativ al Elevilor - Colegiul Tehnic „A.T.L.”Agnita  
Editura CronoLogia Sibiu  
Uniunea Scriitorilor din România, Filialele Cluj și Alba-Hunedoara  
 
Proiectul „Odă primăverii” a fost iniţial un concurs local de creaţii literare, ornamente pascale, produse ale elevilor de la Ş.A.M., grafică, pictură etc., concurs la care au participat toţi elevii şcolilor din localităţile aflate în zona Văii Hârtibaciului. Prima ediţie a concursului a avut loc în anul 2008. Succesul de care s-a bucurat această manifestare a determinat reluarea proiectului şi în următorii ani. Pentru a populariza zona Văii Hârtibaciului, începând cu anul 2012 am promovat proiectul la nivelul județului. În anul școlar precedent, proiectul a fost înscris în CAEJ, Anexa C, poziția 12. Invitata de onoare a ediției a fost Irina Petraș, președinte al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor. În acest an școlar ne propunem organizarea concursului la nivel regional, motivați de impresionanta participare din anul precedent (400 de elevi), când au fost invitați și au participat concurenți din județele limitrofe (Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Hunedoara), colaborarea fiind foarte bună. Proiectul oferă elevilor din judeţul Sibiu și din alte regiuni ale țării un cadru în care să-şi poată manifesta diferitele talente, să fie apreciaţi şi răsplătiţi. Concursul „Odă primăverii” îşi propune încurajarea şi promovarea acestora. Se vor organiza expoziţii cu produsele elevilor ce vor fi jurizate şi premiate în cadru festiv. Proiectul constă în concursuri repartizate pe cele patru secţiuni.  
Scopul proiectului este: Dezvoltarea şi promovarea talentului literar-artistic al elevilor în vederea formării și modelării personalității elevilor  
 
Descrierea activităţilor  
 
Secţiunea I: Creaţie literară (poezii) având ca teme primăvara şi copilăria sau sărbătorile pascale.  
Concursul de creație constă în înscrierea elevilor participanți până la data de 1 mai 2016 cu poezii care nu au mai participat la alte concursuri sau care nu au apărut în presă sau pe internet. Pentru ciclul primar se vor trimite 2-3 poezii / elev, pentru ciclul gimnazial 3-4 poezii / elev, iar pentru ciclul liceal 5-6 poezii/ elev. Lucrările vor fi redactate în format Times New Roman, caractere de 12, spaţiere la un rând. Titlul va fi scris în format Times New Roman, 14, iar la două rânduri de titlu se vor scrie, numele şi prenumele elevului şi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă, clasa. Număr elevilor dintr-o școală nu este limitat.  
Lucrările, însoţite de fişa de înscriere, vor fi trimise până în data de 1 mai 2016, pe adresa de email danielapanazan@yahoo.com sau odaprimaverii@gmail.com. Ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere la care vor fi invitați scriitori / personalități culturale din zona Agnita-Sibiu. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel. Nu se acordă Diplome de participare.  
Notă: lucrările plagiate vor fi automat descalificate.  
 
Secţiunea a II-a: Recitare din literatura română sau engleză (poezii despre primăvară sau cu tematică pascală). Participarea este indirectă. Se va alege spre recitare una dintre următoarele poezii:  
 
• primar:  
Vasile Alecsandri,Primăvara / George Coşbuc, Vestitorii primăverii  
Wiliam Blake, Spring/ Robert Louis Stevenson, Spring Song  
• gimnazial:  
George Coşbuc, La Paşti /Magda Isanos, Primăvara  
Robert Frost, A Prayer In Spring/ A.E. Housman, Loveliest of trees, the cherry now  
• liceal:  
Nichita Stănescu, Ploaie în luna lui Marte/Vasile Voiculescu, În Grădina Ghetsimani  
Thomas Gray, Ode On The Spring/ Oscar Wilde, From Spring Days To Winter  
 
Recitările vor fi trimise înregistrate pe CD/DVD, folosindu-se tehnici optime (sunet, imagine, lumină). Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 elevi, iar clipurile să nu depășească 5 minute. Înregistrările care vor depăși timpul alocat vor fi descalificate! CD/DVD-urile vor fi personalizate (numele și prenumele, clasa, școala, secțiunea, numele profesorului coordonator, numărul de telefon). Înregistrările şi fişele de înscriere (Anexa 2) vor fi expediate, în plic, cu mențiunea „Pentru Concursul ODĂ PRIMĂVERII, Secţiunea a II-a, Recitare” (29 aprilie 2016 – data poştei) pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”, Agnita, Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal 555100, jud. Sibiu, pentru Prof. Găină Niculina. Ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar – clasele 0-IV, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare.  
 
Secţiunea a III-a: Afişe şi postere tematice (acuarelă, tempera, grafică) având ca titlu: „Odă primăverii în şcoala mea – mai 2016”.  
 
Lucrările vor fi realizate în format A4 sau A3, create manual, folosind orice tip tehnică (creioane, acuarelă, tempera, grafică), se va puncta originalitatea lucrării. Nu se acceptă poze, imagini din alte surse, modificate sau preluate de pe internet, acestea vor fi descalificate. Fiecare cadru didactic îndrumător poate înscrie în concurs cel mult 3 lucrări. Se poate lucra pe orice suport material (fără suport electronic). Lucrările vor fi etichetate, precizându-se titlul lucrării, numele şi prenumele elevului şi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă. Pot participa şi lucrări realizate în echipă. Ele vor fi trimise/ predate până în data de 25 aprilie 2016 pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic „A.T.Laurian”, Agnita, Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal 555100, jud. Sibiu, pentru prof. Angelica Banu, prof. Teglaș Raluca. Se va realiza un panou expoziţional cu produsele trimise, ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare.Lucrările participante NU se restituie. Organizatorii le pot folosi pentru expoziţii sau calendare.  
 
Secţiunea a IV-a: Meşteşuguri tradiţionale (ţesături, împletituri, cusături, origami, quilling, aranjamente florale şi pascale, decoraţiuni).  
 
Descrierea pe scurt a activităţii: Se poate lucra pe orice suport material (fără suport electronic). Lucrările vor fi etichetate, precizându-se titlul lucrării, numele şi prenumele elevuluişi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă. Ele vor fi trimise/ predate până în data de 29aprilie 2016 pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic “A.T.L.”, Agnita , Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal 555100, jud. Sibiu, prof. Margareta Vecerzan / prof. Bogdana Lăstun (cu mențiunea Meșteșuguri).Un profesor poate participa cu maximum 3 elevi. Se va realiza un panou expoziţional cu produsele trimise, ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare.Lucrările trimise la concurs NU se restituie.  
 
Premiile vor fi anunțate cu două zile înainte de festivitatea de premiere, în data de 9 mai. Fiecare laureat va fi informat prin email și este rugat să anunțe participarea la festivitatea care va avea loc în data de 11 mai 2016. VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!  
 
Coordonatori de proiect:  
Prof. Maria-Daniela Lorinczi  
Prof. Niculina Găină  
 
Referinţă Bibliografică:
Concurs Regional de Creatie Artistică ODĂ PRIMĂVERII, Agnita 2016 / Maria Daniela Pănăzan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1896, Anul VI, 10 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Daniela Pănăzan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Daniela Pănăzan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!