CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Maria Cristina Pârvu         Ediţia nr. 2069 din 30 august 2016        Toate Articolele Autorului

Fericire
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când ai fost fericit ultima dată? Îti mai amintești? Când ai avut multi bani? Nu. Te înșeli amarnic. Amintește-ti când, copil fiind, alergai desculț prin noroaiele de pe ulița. Sau când mama te îmbrățișa mândră, auzind de la doamna cât de cuminte erai. Ori când găseai cadourile de la moșu' sub patul părinților. Tăceai chitic. Chiar dacă știai adevărul, emotia o păstrai și încă mai credeai în minunea darurilor. Sau când îti serbai aniversarea cu familia și prietenii. N-aveai multi bani. Nici nu aveai nevoie, pentru a fi fericit. Cât de fericit ai fost atunci când ai împlinit 12 ani și puteai să te uiti la televizor, chiar dacă apărea bulina jos, în dreapta... Dar când ai intrat la liceu? Te credeai stăpânul lumii. Erai și tu de seamă cu "ăia cool ". 
  
A venit vremea să redevii fericit. Dacă n-ai o bicicletă, cumpără-ti. Dacă nu știi s-o folosești, învată. Eu asta am de gând, nici în ziua de azi nu știu. Petrece timp cu ai tăi. Ascultă muzică. Citește. Mergi cu cortul. Natura te face să fii fericit într-o clipită. Trebuie doar să-i auzi chemarea și să simti că trăiești. Stai cu picioarele într-o gârlă, privește cerul, numără norii, ascultă cântecul păsărilor. Fii fericit! Astăzi. Nu mâine. Mâine nu știi dacă vei mai fi pe-aici. 
  
Cristina Pârvu 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericire / Maria Cristina Pârvu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2069, Anul VI, 30 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Cristina Pârvu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Cristina Pârvu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!