CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Maria Bălăcianu         Ediţia nr. 1905 din 19 martie 2016        Toate Articolele Autorului

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"A nu cădea este propriu îngerilor; oamenilor le este propriu să cadă şi să se ridice" 
  
'Dar, venindu-şi în sine, a zis: Câţi argaţi ai tatălui meu sunt îndestulaţi cu pâine iar eu pier aici de foame! Sculându-mă mă voi duce la tatăl meu şi-i voi spune - Tată, am greşit la cer şi înaintea ta; nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău. Fă-mă că pe unul dintre argaţii tăi". 
  
Ne aflăm în sfântul şi marele post al Învierii iar gândul mă duce, parcă mai mult ca niciodată, la "venirea în sine" a fiului risipitor. Am primit atâtea daruri pe care le-am risipit fără măsură. Mă gândesc la pocăinţa acestui fiu şi la faptul că eu "nu am inima plină de durere ca să Te caut. Nu am pocăinţa nici umilinţa care întorc pe fii la moştenirea lor". A sosit timpul să-mi vin în fire, să mă cercetez şi, mergând în faţa scaunului de spovedanie, cu inima curată şi lacrimi de pocăinţă, să spun: Am greşit, Doamne, şi am venit să cer iertare! 
  
Mulţimea păcatelor mă împresoară dar ştiu că voi afla leac prin mărturisire sinceră. Am greşit dar pe tine te cunosc Dumnezeu şi la bunătatea ta alerg. Cheia mântuirii mele este taina sfintei spovedanii. O cheie ce-mi deschide uşa spre bucuriile vieţii trăite în şi pentru Hristos. "Te-am părăsit, Doamne, să nu mă părăseşti. Am ieşit de la Tine, ieşi în căutarea mea. Du-mă la păşunea Ta cea duhovnicească. Numără-mă între oile turmei Tale prea alese" Ajută-mă ca de câte ori cad să am puterea de a mă ridica şi de a cere iertare. Primeşte cu îngăduinţa mărturisirea mea, "cel care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi dintre care cel dintâi sunt eu". La tine vin şi ţie mă rog cerând iertarea tuturor pacatelor cele săvârşite cu ştiinţă sau neştiinţă în tot ceasul vieţii mele. "Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea şi de păcatul meu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc şi păcatul meu înaintea mea este pururea". Dragostea şi bucuria cu care a fost primit fiul risipitor îmi dau nădejde. Nădejdea că, prin duhovnicul ce mijloceşte între noi, vei asculta spovedania mea şi mă voi întoarce acasă vindecat şi mângâiat. 
  
Nădejdea că voi fi alături de Tine în moarte ca să mă regăsesc în Viaţă în clipa Învierii Tale. Dăruieşte-mi iertare şi ajută-mă să pot păşi cu tot sufletul în căutarea Ta. Vindecă-mi rănile sufletului şi mă învaţă cât de mare şi puternică este taina spovedaniei. 
  
"Adevărat, adevărat zic vouă... Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţa veşnică"... Nu pot să ajung la această viaţă dacă nu trec prin spovedanie, aceasta treaptă ce îmi netezeşte calea spre desăvârşire. Ştiu, păcatele mele depăşesc cu mult pe cele ale fraţilor mei şi de aceia "mă mărturisesc Ţie, Doamne, cu toată inima mea, îmi plec genunchii trupului şi ai sufletului, arătându-ţi Ţie, Dumnezeului meu, toate păcatele mele... Dă umilinţă inimii mele celei împietrite, uşurează-mi greutatea conştiinţei, primeşte lacrimile mele şi suspinarea mea ca pe ale desfrânatei şi ca pe ale lui Petru, cel dintâi dintre Apostoli". Tu îmi eşti salvarea, Tu mă ridici de fiecare dată, Tu îmi dăruieşti Viaţa. Mă primeşte aşadar încă o dată în braţele Tale tămăduitoare şi mă învredniceşte că la sfârşitul acestui post să primesc cu inima curată şi nespusă bucurie în suflet lumina din lumină Învierii Tale. 
  
Maria Balacianu 
  
Referinţă Bibliografică:
A NU CĂDEA ESTE PROPRIU ÎNGERILOR ... / Maria Bălăcianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1905, Anul VI, 19 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Bălăcianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Bălăcianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!