CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Maria Bălăcianu         Ediţia nr. 1862 din 05 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

ADIA A PRIMĂVARĂ ...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Adia a primăvară. Flori albe și roz dominau micul părculeț de lângă clădirea teatrului. A ajuns mai devreme decât ar fi trebuit așa că s-a așezat pe o bancă așteptând. În fața ei o fântână arteziană se bucura de soare. Picuri mărunți de apă în culorile curcubeului dansau ca saltimbancii. Mâinile gingașe ale unui copil mângâiau apa strigând : 
  
- Ce frumos e ! 
  
Pe bancă, alături de ea, s-a așezat o bătrânâ. Tăcută, liniștită , cu ochii parcă în lacrimi, bătrâna privea la apa ce curgea fără încetare spunând parcă o poveste. Într-un târziu , privind pierdută , întrebă : 
  
- Îl aștepți pe EL, nu-i așa? Veți merge la teatru?... de fapt tu nu vei merge. 
  
Fata asculta năucită vorbele bătrânei. Cu ea vorbea? Dacă da , de unde putea ști ce face ea acolo? Nu vorbise cu nimeni despre asta. Dacă nu, atunci cu cine? Nu era nimeni atât de aproape ca să o poată auzi. 
  
Gândindu-se la asta nici nu a observat când bătrâna s-a ridicat si s-a pierdut în liniștea parcului lăsând-o pe bancă destul de contrariată . 
  
De ce să nu meargă? Avea la ea biletul de intrare și ultima lui scrisoare , cea în care EL îi scrisese unde se vor întalni. Ea era deja acolo și îl aștepta. 
  
- Nu cumva ? Nu, nu s-a întamplat nimic . El este bine și va veni, știu asta. 
  
Lucrase câteva luni din greu pentru a putea pune un bănuț deoparte. A meritat însă, avea acum o rochie nouă care-i venea perfect iar banii de drum îi ajungeau la fix. 
  
Era emoționată .... dar cine nu ar fi fost? 
  
Nu-l văzuse de aproape doi ani. Și-au scris, au vorbit la telefon însă nu s-au mai plimbat de mult mână în mână , nu s-au mai privit în ochi, nu au adormit unul cu capul pe pieptul celuilalt , nebuni , frumoși, împliniți. El știa că ea e o fată simplă, săracă, dar mereu i-a spus că asta nu-l împiedică să o iubească nespus. Când s-au despărțit i-a promis că nimic nu o să-i despartă vreodată și că se vor revedea imediat ce el termină călătoria pe care era absolut necesar să o facă. Doar cateva minute o despărțeau acum de EL. 
  
O mașină scumpă a parcat în apropiere de locul unde se afla fata și din ea a coborat un grup de tineri. Printre ei se afla și EL. Prima reacție a fetei a fost să-i sară în brațe. A rămas însă încremenită , nu-și putea mișca mâinile iar cuvintele i-au înghețat pe buze. Și-ar fi dorit să-l strângă la piept și să-i spună ce mult i-a lipsit. El a trecut însă pe lângă ea fără ca măcar s-o priveasca. Ea se gândi ca probabil nu o recunoscuse și îl strigă pe nume. Ușor iritat întoarse capul și se îndreptă spre ea . Nu și-au spus nimic, s-au privit doar ....... 
  
Se spune că din ziua aceea fata nu a mai vrut să vorbească. Stătea și privea în gol căutând parca ceva acolo sus pe cer. Uneori scria ... 
  
... Nu aș fi lăsat niciodata iarna să te înghețe, ți-aș fi dăruit căldura inimii plină de tine. Cu trupul meu, arzând de dragoste, te-aș fi acoperit ca să nu simți niciodată frigul iernii. De ți-ar fi fost sete și nu găseai izvorul, în izvor de apă lină m-aș fi prefăcut pentru ca sorbindu-mă să-ți simt fierbințeala buzelor însetate căutând alinare. M-aș fi revărsat știind ca numai așa tu vei renaște. O secundă de mi-ar fi fost îngăduit să tremur pe obrazul tău, aș fi fost fulgul cald ce se topește în lacrima ce-ți poate alina suferința. De m-ai fi lăsat ți-aș fi desenat cu flori de cireș chipul. Fluture aș fi fost mângâindu-ți lin pleoapele ... 
  
De m-ai fi iubit ................ 
  
Cine știe, poate în altă viață! 
  
Referinţă Bibliografică:
ADIA A PRIMĂVARĂ ... / Maria Bălăcianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1862, Anul VI, 05 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Bălăcianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Bălăcianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!