CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

Contraste - rememorare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MOTO: „O viață creativă și plină de iubire pentru ceva, orice, este o viață sănătoasă. Când faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare și siguranță.” – Richard Bach 
  
CONTRASTE - REMEMORARE 
  
Undele râului Cerna văluresc pe sub stânci, din străfunduri izvoare termale adânci aduc la suprafață tămăduitoare substanțe de mii de ani, pentru oameni, fără creanțe. 
  
Copii pescuiesc peștișori argintii, alături îi așteaptă bunici colilii. Apa de munte bolovani șlefuiește și duce la vale comori albe de pește. 
  
O ciudățenie am observat în apa cea vie! Pietricele își schimbă culoarea, te-mbie ca formula lor chimică să o deduci. În depărtare se-aude un cântec de cuci. 
  
Un băiețel blond înfășurat în prosop alb aleargă de colo-colo codalb, șapte mașini sunt campate pe plajă, vom savura pepeni verzi fără de coajă. 
  
Ieri a fost punctul de caniculă maxim, iar cerul a fost atât de senin! Aici a fost bine, dar în țară, în sud patruzeci și unu de grade au fost, ce zălud! 
  
Zăduful multe victime a cauzat! Meteorologii dădeau tuturor sfat să nu se circule pe al zilei mijloc, iar capul să fie acoperit de cel foc. 
  
Apoi, de astă-noapte au început crunte ploi, cu zece grade s-a dat temperatura înapoi. Iar mâine, cu alte zece grade mai frig va fi, problematic pentru bătrâni și copii. 
  
Aceste contraste de un val de căldură de pe Sahara au adus fără măsură, foc în aer și ploi cu nisip galben, ce se vede pe mașini – pete în galben. 
  
Poluarea își spune cuvântul în mod dureros, pe mulți oameni îi străbat dureri până la os. Până și animalele se resimt neplăcut, li se dau fructe înghețate pentru al lor scut. 
  
Să luptăm pentru o planetă mai curată, ce pentru urmași să fie salvată! Altfel, dezastre ecologice ne vor pândi scurtându-ne viața din zi în zi. 
  
Herculane, duminică 2 iulie 2017 
  
Margareta Mariana Saimac 
  
Referinţă Bibliografică:
Contraste - rememorare / Margareta Mariana Saimac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2502, Anul VII, 06 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Margareta Mariana Saimac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Margareta Mariana Saimac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!