CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

RENAŞTE DUHUL VECHII DACII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RENAŞTE DUHUL VECHII DACII 
  
Binecuvântat de Dumnezeu, ţinutul văii Cernei, a munţilor ce o străjuiesc şi a vestitelor băi – încă de pe vremea romanilor – de la Băile Herculane, mi-a adus anul acesta o neasemuită revelaţie. 
  
Fiind cazaţi la camping, într-o noapte, trezindu-mă brusc din somn, am început să mă rog. Mama mea, Dumnezeu să o odihnească în pace, care era foarte credincioasă, îmi spunea că noaptea porţile cerului sunt deschise şi rugăciunea făcută cu credinţă pe timp de noapte, este bine primită de către Dumnezeu. 
  
După ce mi-am terminat rugăciunea, cum stăteam culcată, aşa, cu mâinile împreunate, cu faţa spre stânca de calcar ce se înălţa dincolo de Cerna ce clipocea sfioasă, deodată, am avut următoarea viziune: se făcea că Maica Domnului înveşmântată toată în alb, ţinându-l de mână pe Iisus copil ca de patru ani, tot în alb şi urmată de o ceată de sfinţi îmbrăcaţi în alb, se desprindea din interiorul stâncii şi pluteau înspre mine. 
  
Rămasă câteve clipe fără grai, apoi deosebit de surprinsă, de încântată – nu ştiu, nu am cuvinte să descriu acea stare – m-am ridicat şi am ieşit din cort să văd mai îndeaproape stânca. 
  
Ajunsă în dreptul ei, am avut o altă viziune: pe stâncă, în mărimea ei uriaşă, Maica Domnului îmbrăcată în costum popular românesc, precum în ţinutul Hunedoarei, cu ie, fustă şi fotă numai în alb şi negru, torcea cu fuiorul prins la brâu şi cu cealaltă mână pe fus. Cerul era senin, spuzit de stele, iar luna părea atât de aproape. 
  
M-am reîntors în cort şi m-am aşezat pe cealaltă parte, cu faţa înspre răsărit şi am început din nou să mă rog. Atunci am avut o altă revelaţie: în locul cortului unor bătrâni credincioşi, care seara îmi încântaseră sufletul cu cântece vechi, neasemuit de frumoase, era o LUMINĂ ALBĂ – LUMINA lui IISUS. 
  
Tot la Herculane, în anul 1995, mergând şapte persoane – rude - pe şosea spre nord, în căutarea unui loc de picnic , am ajuns la capătul şoselei asfaltate, până la o bifurcaţie ce arăta spre Baia de Aramă. Aici am coborât din maşini şi cu toţii am văzut pe versantul dinspre vest un câine mare alb, care căuta parcă ceva pe lângă rădăcina unui copac. 
  
Reîntorşi acasă, am povestiti atunci această incredibilă întâmplare unei bune amice, poeta Elena Gica Cruceru, care mi-a spus că a auzit că în Carpaţi a reapărut lupul alb – ca un simbol al duhului străbunilor noştri. 
  
Tot ceea ce v-am relatat că s-a întâmplat la Herculane, mă face să sper că prin reîntoarcerea la credinţă ( mulţi oameni în regimul comunist devenind atei ), prin unitate şi călăuziţi de duhul străbunilor noştri, poporul nostru va avea un viitor fericit. 
  
(Reconstituire – în data de 27 octombrie 2017) 
  
Referinţă Bibliografică:
RENAŞTE DUHUL VECHII DACII / Margareta Mariana Saimac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2492, Anul VII, 27 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Margareta Mariana Saimac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Margareta Mariana Saimac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!