CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 2234 din 11 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

Love can build a bridge
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Love can build a bridge
between your heart and mine
Love can build a bridge
don't you think it's time? Lyrics by Wynonna Judd  
  
Dacă ar fi să ne luăm după știri, sfârșitul lumii nu numai că este aproape dar a și venit!! La Cotroceni, politicienii încearcă să legalizeze hoția, la Casa Albă se vorbește de un zid, iar mie îmi revine în minte refrenul unui cântec de succes al talentatului duo american Naomi și Wynonna Judd, versurile sunt atât de simple și atât de frumoase, conțin în ele soluția crizei în care ne aflăm…da, dragostea poate construi un pod, și despre un pod mi-ar fi plăcut să-l aud vorbind pe președintele Americii, nu despre un zid!  
  
Ne grăbim adesea să vorbim despre diferențe, noi cei veniți dintr-o țară în care comunismul nu a fost doar o ideologie politică despre care citești în cărțile de istorie, ci l-am experimentat pe viu, știm cât de diferită poate fi viața într-o țară săracă, știm cât de binecuvântat e tărâmul în care trăim, unde dacă ești dispus să muncești îți împlinești orice vis, chiar și visul american! Mă gândesc la miile de destine și dramele ce se desfășoară sub ochii noștri, deportare, familii despărțite, copii care nu înțeleg de ce trebuie abandoneze totul, și alungați, excortati să plece din locul pe care ei îl numesc “acasă”…sunt cu sufletul alături de cei obidiți care acum se văd forțați să părăsească locul în care s-au stabilit, nu au venit aici pentru că trăiau prea bine în țara lor, tot sărăcia și lipsurile i-au împins să pornească pe acest drum. Și-au riscat viața, au îndurat multe, și în final nu i-a așteptat mai mult aici decât multă muncă și venituri minime. Dar chiar și în condițiile acestea, ei preferă să aibă cele mai grele munci, munci care adesea sunt refuzate de cei cu acte în regulă pentru că sunt atât de istovitoare și lipsite de conveniență, v-ați întrebat vreodată cum trebuie să fie să tai iarbă, zi după zi la temperaturi de peste 40°C?  
  
Din păcate, lumea e încă împărțită, în săraci și bogați, adevăr și minciună, bine și rău, un pod sau un zid…nu îmi fac iluzii că o gândire pacifistă poate schimbă lumea, în special lumea dură în care trăim, dar puțină dragoste, un sâmbure de bunătate, un gest mărunt de compasiune ar putea crea, în timp, fundația pentru o lume mai bună! Depinde de noi, de fiecare din noi, și alegerea ne aparține, dar ca să putem lăsa o dâră de lumină în urma noastră, trebuie să învățam să fim mai buni, și bunătatea nu trebuie să vină din gesture mărețe, un gest mărunt și sincer, amplificat și reprodus de milioane de oameni poate schimba lumea! Maica Tereza, una dintre sfintele care a trăit printre noi, spunea atât de frumos, “nu toți putem să facem lucruri mari pe acest pământ, dar toți putem face lucruri mici cu multă dragoste”. Va doresc să puneți în aplicare aceste cuvinte în fiecare zi!!  
  
Între un pod și un zid, aleg un pod! Vreau să cred că asemeni mie sunt mulți și nu sunt singura care dorește să ne învățăm copiii despre puterea cuvântului bun și a faptei frumoase! Sper să ascultați cântecul care a prefațat articolul meu, și pentru că am început articolul citând aceste versuri de suflet, voi încheia cu o referință din același poem: “…love and only love can join the tribes of man”.  
  
Referinţă Bibliografică:
Love can build a bridge / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2234, Anul VII, 11 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!