CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1988 din 10 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

Să vină primăvara!!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“A cunoaște. A iubi.  
Încă-odată, iar și iară,  
a cunoaște-nseamnă iarnă,  
a iubi e primăvară.” ~ Lucian Blaga  
Primăvara plutește în aer…o simți precum simți dragostea și bucuria de a trăi! Primăvara, fie că avem totul sau nimic, începem să credem din nou în minuni, în renaștere, în noi începuturi. Începuturi nu doar pentru natură, ci și pentru noi, bieți muritori care simțim cum seva cea crudă și mugurul de floare ne înviorează pofta de viață...Simți că vine primăvara și niciunde nu e așteptată cu mai multă bucurie decât în minunata noastră Atlanta! Românii ce locuiesc în zona Atlantei știu mai bine ca oricine că primăvara vine năvalnică în strai de sărbătoare și își face anunțată prezența prin cele două tradiționale evenimente ale românilor din zonă: Festivalul de Primăvară al bisericii românești Sf. Maria din Dacula și Hramul Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena, din Lilburn. Ambele evenimente au fost un prilej de întâlnire și bucurie pentru toți românii ce trăiesc pe pământ american. Primul eveniment a debutat duminică, 15 mai, 2016 prin Sfânta Liturghie săvârșită de Părintele Nicolae Clempuș în cadrul bisericii Sf. Maria din Dacula. Părintele Nicolae Clempuș ne-a reamintit tuturor că avem nevoie de hrană atât trupească cât și spirituală, și doar prin dragoste față de Dumnezeu și cele sfinte vom reuși să parcurgem drumul plin de încercări al vieții. Duminica a continuat prin tradiționalul picnic din care nu au lipsit delicioasele bucate românești pregătite cu dragoste și mult talent de gospodinele din parohia noastră. Mititei, sarmale, frigărui, langosi, si plăcinte, stropite din plin cu vin și voie-bună au deschis apetitul și pofta de voie bună pentru toți cei prezenți. Picnicul a fost încununat de un frumos spectacol artistic în care au evoluat pe rând, cu mult talent și dăruire o multime de artiști, atat locali cât și invitați speciali din România. Ne-am bucurat să-i avem alaturi de noi pe invitații noștri speciali din România, solistul de muzică populară Ciprian Pop din Banat, si solistul de muzică populară Gabriel Dumitru din Oltenia, formația de dans “Bucovina”, tinerii dansatori ai formației “Ghiocelul” îndrumați cu mult entuziasm de Marian State, și surpriza festivalului, trupa de dans a copiilor din biserica noastra "Miorița”, îndrumați cu daruire de parintele Nicolae și, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, îndragitul artist local, Danuț Buțurcă.  
Al doilea eveniment al acestui frumoase primăveri, Hramul Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena, din Lilburn s-a desfășurat într-o atmostferă festivă în zilele de 21-22 Mai, 2016. Părintele George Acsente, preotul paroh al bisericii a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți pentru participare nu doar în zilele de sărbătoare ci și în timpul anului la slujbele duminicale, pentru efortul fiecăruia la reușita și succesul acestui eveniment. De-a lungul a celor două zile, cei prezenți au avut bucuria de a fi spectatorii unui frumos și variat program artistic, și aș dori să-i menționez pe cei care au contrubuit la reușita acestui program artistic de înaltă ținută: invitații speciali Ciprian Pop și Gabriel Dumitru, Sorin Obreja si Nicolay Violletta, formațiile de dans “Bucovina”, “Ghiocelul”, "Miorita”, și solistul nostru de muzică ușoară Dănuț Buturcă. Savuroasele mâncăruri tradiționale românești, prăjiturile alese și veselia au fost prezente din plin și pe gustul tuturor celor prezenți. Într-o lume mereu ocupată, trepidând de griji și probleme, noi, o mână de români aruncați de soartă tocmai în îndepărtata America, avem curajul să ne păstrăm tradițiile, limba, portul și împărțim cu dărnicie din darurile românești celor ce ne trec pragul! Ne bucură faptul că am reușit să sărbătorim și anul acesta împreună o primavara frumoasă, românească în cuget, faptă și simțire, care ne-a adunat laolaltă, cu bucurie, pe toți cei a căror inimi, deși departe de casă, încă mai bat românește!  
Vă doresc o primăvară plină de soare și bucurii, și nu uitați, “Unde înfloresc florile, există și speranța!”  
 
Referinţă Bibliografică:
Să vină primăvara!! / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1988, Anul VI, 10 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!