CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1803 din 08 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Copilaşii familiei Bodnariu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru ca răul să învingă nu trebuie neapărat să faci ceva rău, este suficient să stai pasiv și să observi răul pe care-l fac alții, nestingherindu-i…asistăm neputincioși la drama familiei Bodnariu, Marius și Ruth Bodnariu care de aproape o luna trăiesc cu ochii înlăcrimați, așteptându-și copiii să vina acasă. Barnevernet, Protecția Copilului din Norvegia a smuls cu forța copiii familiei Bodnariu: Eliana (9), Naomi (7), Matei (5) și Ioan (2) pe data de 16 noiembrie iar pe data de 17 noiembrie, Ezekiel (3 luni) a fost izolat de Barnevernet și plasat într-o familie adoptivă. După o hotărare care a avut loc pe 27 noiembrie, lui Marius și Ruth li s-a permis să îl vadă pe Ezechiel doar de două ori pe săptămană pentru o perioadă de două ore, sub supraveghere, la o distanță de patru ore de casă. Numai lui Ruth îi va fi permis să îi vadă pe Matei și Ioan doar o dată pe săptămană, pentru o perioadă de două ore, deasemenea sub supraveghere, la aceași distanță. Niciunul dintre ei nu și-au putut vedea încă fetițele. Mai mult, li s-a spus că sunt bine, integrate în noile familii…oare câtă cruzime poate există în unii oamenii să fie atât de indiferenți cu suferința unui părinte? Unde e mai bine pentru un copil decât acasă, lângă mama și tata, despărțind copiii de părinți dar și de frați, Barnevernet-ul urmărește să terorizeze emoțional această familie. Acuzația Barnevernet-ului este că soții Bodnariu sunt creștini radicali și îndoctrinează copiii cu religia crestină…una dintre fete a cântat un cântec religios la școală, și Barnevernet-ului a fost sesizat acuzând parinții fetei de îndoctrinare religioasă și creștinism radical. Oare noi mergem în lumină sau ne întoarcem la vremurile în care creștinii se ascundeau în catacombe să-și poată mărturisi credința?  
 
Atât Marius cât și Ruth sunt oameni echilibrați, realizați din punct de vedere profesional, Marius este inginer in domeniul calculatoarelor iar Ruth asistentă medicală, mai mult Ruth a lucrat pentru doi ani în România ajutând copii străzii…într-un stat occidental în care nivelul de trăi este considerat a fi unul dintre cele mai avansate, a fi creștin a devenit o inconveniență pentru guvern. Norvegia este țara care anual desemnează câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace…cum poți înmâna un astfel de premiu și să închizi ochii când însăși familia este atacată și dezmembrată? Acțiunile draconice ale Barnevernet-ului în numele "drepturilor copiilor" au terorizat, distrus, și desfigurat copiii și familiile implicate atât din Norvegia, cât și din alte țări cum ar fi Rusia, Cehia, Polonia. Astfel de agresiuni dezumanizante produse de Barnevernet provoacă suferințe extraordinare și de neiertat atât pentru cei ce le experimentează, familie, prieteni cât și orice persoană decentă care ia cunoștință de aceste abuzuri.  
 
Peste 32,000 de persoane au semnat pană acum o petiție online care cere Barnevernet-ului să returneze copiii familiei Bodnariu, iar alți 5,000 de oameni urmăresc paginile de Facebook “Norway Return the children to Bodnariu Family” și “Pray for Ruth and Marius Bodnariu”. Dacă doriți să ajutați această familie, puteti semna petiția lor aici
<a style="color: rgb(255, 255, 255); text-decoration: none;" href="Petition">http://www.ipetitions.com/">Petition by iPetitions  
 
 
 
Comunitatea românilor din America se alătură acestei familii îndurerate, și într-un glas cerem ca familia Bodnariu să fie reunită!  
 
Referinţă Bibliografică:
Copilaşii familiei Bodnariu / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1803, Anul V, 08 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!