CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1687 din 14 august 2015        Toate Articolele Autorului

Biserica Elim, la ceas aniversar
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
de Pastor Corneliu Olan, Atlanta, Georgia  
 
Timpul și spațiul sunt dimensiunile existenței noastre; in funcție de acestea ne organizăm activitățile și evenimentele. Aceste două coordonate au devenit subiect de meditație și discuție pentru mulți oameni în istorie. Unul dintre aceștia, Moise, spunea că timpul ”trece iute, şi noi zburăm”. Da, este un adevăr incontestabil; timpul trece, anii se scurg zi de zi, aproape neobservați, adunându-se în ceea ce numim noi - istorie. Ca un depozit imens, acolo sunt adunate toate: bucurii, dureri, lacrimi, zâmbete, întâlniri și despărțiri. Din când în când, ne reîntoarcem la unele dintre ele pentru a le retrăi frumusețea și pentru a reactiva amintirile. Istoria ne spune cine am fost și de asemenea ne poate ajuta foarte mult să fim ceea ce trebuie să fim. Este bine cunoscut faptul că ”cine nu învață din greșelile trecutului este condamnat să le repete”. Aceasta ne face direct responsabili de modul în care ne planificăm viitorul.  
 
Reîntorcând paginile istoriei din cartea Bisericii Elim din Atlanta, ajungem la prima dintre ele, la prefață, care a fost scrisă la data de 22 Iulie, 2000. Atunci un grup restrâns de frați la care s-au mai alăturat și alții au pus bazele noii biserici. În 24 - 26 Iulie s-a format prin vot primul bord de conducere cu fratele Florian Șanta ca pastor. De asemenea, s-a convenit tot atunci, ca numele bisericii să fie First Romanian Apostolic Church, și s-a luat în discuție cumpărarea unui locaș pentru închinare, care a fost imediat găsit și cumpărat din donațiile acelor câțiva frați cu inimă deschisă și generoasă. Oficial, documentele au fost depuse la Secretariatul de Stat pe 7 August, 2000 pentru organizație nonprofit. Primul serviciu divin în noul locaș a fost Joi, 24 August, 2000 iar pe 3 Septembrie primul serviciu de Duminică. Conducerea bisericii a fost preluată din luna Octombrie a aceluiași an de către Pastorul Florian Lucaciu. În anul 2002 biserica și-a schimbat numele in First Romanian Pentecostal Church. În timpul slujirii sale, alături de serviciile divine biserica a demarat în 2004 un proiect amplu de extindere și remodelare în care întreaga clădire a fost complet refăcută. Acum totul are o arhitectură uniform și frumoasă. Primele ordinări au avut loc în anul 2005 unde au fost ordinați un grup de frați ca diaconi. În anul 2006, Pastorul Florian Lucaciu s-a retras din pastorația bisericii și a rămas în continuare păstor onorific.  
 
În același an, 2006 prin votul bisericii fratele Cosmin Avram a devenit pastorul senior. În timpul slujirii sale biserica a continuat să funcționeze sub numele de Elim Romanian Pentecostal Church din 2008. Tot în același an, biserica a fost gazda Conferinței Pastorale Anuale a Bisericilor din SUA și Canada. În această perioadă, biserica a început să transmită săptămânal emisiunea ”Mai aproape de cer” prin intermediul televiziunii Credo TV, contribuind și pe această cale la propovăduirea Evangheliei.  
 
În anul 2012, Pastorul Cosmin Avram s-a retras din slujirea de păstor senior, apoi în primăvara anului 2013 a plecat în Romania împreună cu familia pentru a desfășura lucrarea de misiune. În luna Noiembrie, 2012, Pastorul Corneliu Olan a devenit prin votul bisericii pastorul senior. Tot în acest an biserica a primit ca donație o suprafață de aproape sase acri de pământ care a adus în discuție și pornirea unui nou proiect care să poată acomoda cât mai bine și mai complet activitățile noastre.  
 
Munca, eforturile și sacrificiilor depuse de frați până acum vor rămâne scrise cu majuscule în paginile istoriei acestei biserici, și totdeauna vor fi citite cu admirație și respect. Clădirea în care suntem funcționează la capacitatea maximă. Fiecare încăpere este folosită pentru departamentul copiilor, repetiții și alte feluri de întâlniri și evenimente. Deși în componența bisericii noastre sunt membri din Romania, Ucraina și Republica Moldova, totuși armonia și părtășia se poate simți în închinarea noastră împreună.  
 
Familiile numeroase ale acestei biserici deschid noi perspective. Privind încrezatori spre viitor, atenția noastră este îndreptată într-o anumită măsură asupra departamentelor de copii cu un număr de aproximativ 300 copii, și cel de tineret cu un număr aproximativ de 100 de tineri. Proiecte precum ”Little Preacher, Little teacher” și ”RSL” (Romanian Second Language), disponibile și pentru comunitatea română din Atlanta, sunt pe lista noastră de priorități. Alături de VBS care are loc în fiecare vară, intenționăm prin Departamentul de muzică să formăm clase pentru copiii care vor să învețe să cânte la instrumente. De asemenea, pentru Departamentul de tineret lucrăm la pregătirea câtorva călătorii în România sau alte părți ale lumii cu scop misionar. Anual, trimestrial sau după nevoie, organizăm seminarii pe diferite tematici, întâlniri pentru anumite categorii de vârstă pentru frați și surori.  
 
Biserica este condusă de Consiliul Pastoral compus din: Corneliu Olan - pastor senior, Florian Lucaciu - pastor onorific, Florian Șanta, George Popan și Gigi Brădeanu. Bordul administrativ: Andrei Kușovschi - secretar, Lucian Pal - casier, Gabriel Peter - administrator, Dumitru Coroian și Ilie Berende - cenzori, frații Vasilică Dabîca, Dumitru Dariy și Flavius Margău membri ai bordului. La serviciile divine contribuie patru formații: Corul Mixt, Corul de fete, Fanfara și Corul bărbătesc. De asemenea grupurile: Sinai, Gospel Harmony și Elim Worship. Departamentele bisericii: Școala Duminicală, Tineret, Surori, Audio Video, Misiune, Ordine și Administrație contribuie de asemenea în mod constant la bunul mers al lucrării bisericii noastre.  
 
Acestea sunt doar câteva spicuiri din paginile istoriei bogate ale acestei comunități de credincioși. Acum, în 2015, la timp aniversar, recunoaștem încă odată că motto-ul evenimentului, ”Domnul – ajutorul nostru” este o realitate dovedită în timp. Ne bucurăm și de faptul că o parte din frații care au așezat bazele acestei lucrări sunt și acum cu noi. Unii s-au mutat în alte state, alții au trecut în veșnicie lăsând în urma lor lacrimi și amintiri înpletite cu speranța revederii. În timpul acestor ani s-au alăturat alte familii venite din Europa și Statele Unite pe care l-am primit cu bucurie în mijlocul nostru.  
 
Atunci când treceți prin această frumoasă zonă a Statelor Unite și doriți să petreceți cu noi un timp la închinare, vă asigurăm de faptul că Biserica Elim se va bucura să fie o gazdă bună, prietenoasă. Împlinirea și bucuria nostră este să fim totdeauna la dispoziția lui Dumnezeu și a semenilor. Credem din inimă că planurile noastre de viitor sunt realizabile pentru că încrederea noastră este în ajutorul venit zilnic de la Dumnezeu, ”Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul” (Psalmi 124:8)  
 
Referinţă Bibliografică:
Biserica Elim, la ceas aniversar / Mara Circiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1687, Anul V, 14 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!