CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1595 din 14 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Primăvara în Atlanta
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Chiar dacă noi ne depărtăm de Dumnezeu, Dumnezeu rămâne aproape de noi”~Sfântul Ioan Gură de Aur  
 
În năvalnica curgere a timpului, viaţa noastră se rostogoleşte, purtată de evenimente diferite, către un „mâine” niciodată ştiut. ”Nu omul este peste vremi, ci vremurile sunt peste om”, spune cronicarul vremurilor de mult apuse. În vâltoarea vieţii, nu de puţine ori căutam un sprijin, o alinare şi un raspuns la întrebările şi temerile noastre. De cele mai multe ori, paşii ni se îndreaptă spre lăcasul sfânt, spre biserică, şi acolo, în genunchi, aflăm raspunsul şi sprijinul căutat. Recent, biserica noastră - Biserica Sfânta Maria din Dacula, Georgia a avut parte de un frumos eveniment devenit odată cu trecerea anilor tradiţie, Festivalul de Primăvară!  
 
Prima duminică din Florar a anului acesta s-a vrut a fi o duminică a bucuriei, veseliei şi a frumosului! Am început-o cu toţii în cladirea bisericii unde părintele Nicolae Clempuş a ţinut o frumoasă slujbă; amintindu-ne “să nu fim străini în Ierusalim” şi să fim recunoscatori mereu pentru cei ce ne dau o mână de ajutor şi “ne aruncă in scăldatoare”-parafrazând esenţa cuvintelor evanghelice a slujbei de duminică. Bucătărese vesele, doamnele din parohia noastră au pregătit un picnic delicios şi se cuvine să aduc mulţumirile noastre tuturor doamnelor şi în special d-nei Viorica Cherchezan, Preşedinta Comitetului Doamnelor din Biserica Sf. Maria, care au dat dovadă de un talent culinar remarcabil: micii, sarmalele şi prăjiturile servite au fost delicioase! Pentru ca tot suntem la capitolul bucătarie, nu pot să nu menţionez gustoşii langoşi facuţi ca în fiecare an, cu dragoste şi mult talent de Betty Jac, talentata noastră cofetareasă!  
 
Ne-am bucurat apoi să fim impreună şi să urmarim programul artistic oferit de tinerii bisericii noastre, formaţia de dansuri populare “Ghiocelul”, condusă cu multă dăruire de Maestrul Coregraf şi iniţiatorul acestui grup, dl. Marian State şi formaţia de dansuri moderne, ‘Roya”, valsul prezentat de aceşti minunaţi dansatori a fost superb! Ne-au delectat cu o suită de cântece populare invitaţii noştri din Romania, soliştii de muzică populară Vlăduţa Lupău, Alexandru Brădăţan, Oana Tomoioagă şi soţul său, talentatul violinist Şerban Horj, dar şi solistul nostru local Dan Buţurca precum şi grupul de dansatori “Bucovina”.  
 
S-au depanat amintiri, s-au legat prietenii, s-au rememorat evenimente importante din viaţa şi traseul spiritual al bisericii noastre, am petrecut clipe unice care vor rămane mult timp in amintirea noastră, ecoul unei zile minunate, ziua în care am sărbatorit împreună Primăvara şi bucuria de a fi român între români, chiar dacă suntem cu toţii departe de casă.  
 
Cuvintele sunt sărace să transpună emoţiile şi bucuriile sufleteşti ce au inundat sufletul nostru, al tuturor celor prezenţi. Am simţit cu toţii că deşi departe de casă, trăim şi gândim româneşte, că avem aceeaşi credinţă strămoşeasca pe care suntem datori să o transmitem copiilor şi nepoţilor noştri. Ştiu că printre icoane se ascund uneori tot felul de oameni iar printre oameni tot felul de îngeri, printre toţi însă, lumina sfântă şi dragostea de Dumnezeu şi de semeni, fie ca ea sa vă lumineze sufletul mereu! Vă aşteptăm cu drag să treceţi oricand pragul bisericii noastre!  
 
Referinţă Bibliografică:
Primăvara în Atlanta / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1595, Anul V, 14 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!