CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Magda Harabor         Ediţia nr. 1935 din 18 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

UN ZÂMBET PENTRU FIECARE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UN ZÂMBET PENTRU FIECARE…. 
  
Nimic nu e mai luminos decât un zâmbet pe chipul unui om , pentru că, nu doar că-l transfigurează pe acesta, dar reuşeşte să-l schimbe şi pe cel căruia i se adresează.Are forţă modelatoare şi tămăduitoare: poate preschimba răul în bine, înfrângerea în victorie, urâtul în frumos, vindecă răni ascunse, aduce linişte şi pace… 
  
Un mic surâs…să întâmpinăm dimineţile zilelor noastre , soarele ce răsare special pentru noi, cu un surâs.Este o lecţie pe care ar trebui cu toţii să o învăţăm…. Povara cotidiană va fi mai uşor de purtat pe umeri şi ziua va fi indubitabil, mai bogată, colorată, nuanţată.Va fi o mică mărturie că am câştigat o fărâmă din timpul frumos al vieţuirii pe pământ. 
  
Haideţi să ne decorăm viaţa cu un zâmbet, cu o privire duioasă şi blajină, să nu mai fim încrâncenaţi, să învăţăm treptat să risipim norii negri de deasupra sufletului nostru… 
  
El, zâmbetul este un miracol... 
  
Gata, de mâine îmi propun să –mi deschid sufletul cu acest insesizabil semn al iubirii faţă de ceilalţi-zâmbetul. Mai întâi o să i-l dăruiesc mamei (de mult n-am mai făcut acest lucru), sigur o să fie surprinsă şi astfel îi mai îndulcesc o zi din amara singurătate a îmbătrânirii.Dăruind- i odată cu zâmbetul şi căldura din inima mea, sper să o fac fericită. 
  
Gata , de mâine , îmi propun să nu-mi mai apostrofez soţul sau copilul, să nu mă las doborâtă de nicio privire piezişă, venită de oriunde, de niciun gând vrăjmaş. 
  
Ce bogată aş fi ....dacă aş avea în buzunar câte un zâmbet pentru cel de lângă mine, nu unul schimonosit, nu o grimasă, nu unul forţat, sau smuls cu greu, ci unul firesc, simplu, pornit cu sinceritate, din inimă…m-aş simţi mai primenită şi decentă. M-aş înălţa în proprii mei ochi…. 
  
Ar fi zâmbetul de dăruire şi primire, în acelaşi timp, a unui nou început. 
  
Dăruindu-l, îl voi dobândi, fără îndoială , la rândul meu, poate chiar atunci când nu mă voi aştepta sau când aş avea nevoie cel mai mult, cine ştie? 
  
Aşadar, un zâmbet pentru fiecare : pentru portarul care , imperturbabil, mă întâmpină în faţa uşii de la intrarea în instituţie, pentru vecinul de vis-a vis, pentru femeia de serviciu, pentru şef, chiar dacă e nervos, pentru cerşetorul de la colţ… 
  
Zâmbetul-o floare nevăzută oferită cu mărinimie oricui are nevoie, şi nu numai…Acest dar nu e numai pentru tine, nu ţi-l ofer doar ţie, trecătorule prin viaţa mea, ci în primul rând mi-l ofer mie însămi, ca o garanţie că încă mai pot dărui ceva, că mai pot simţi bucuria de a trăi. 
  
Dacă ar fi să aibă culoare, personajul principal al rândurilor mele -zâmbetul- ar trebui să fie alb,alb ca neaua, şi de asemenea, să fie uşor şi pufos, alintător şi mângâietor, ca un fulg legănat de adierea vântului…Nu-mi propun în acest fel să fiu specială sau nemaipomenită, sper să nu fiu ieşită din comun, dar aş vrea să fiu eu însămi, mai proaspătă decât ieri, mai veselă decât alaltăieri, mai înseninată...vreau să mă reînnoiesc, aşa cum primăvara reînnoieşte natura, înveşmântând-o în puritate şi frumuseţe ireală. 
  
Aşadar, fiecare zi să fie lumina unui zâmbet : de bucurie, de compasiune, de înţelegere, de implicare, în esenţă , de mulţumire pentru ceea ce suntem şi pentru ceea ce putem deveni....Deci, 
  
,, Bine-ai venit în viaţa mea”! 
  
Referinţă Bibliografică:
UN ZÂMBET PENTRU FIECARE / Magda Harabor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1935, Anul VI, 18 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Magda Harabor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Magda Harabor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!