CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Să salutăm în fiecare dimineaţă Viaţa
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SĂ SALUTĂM ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ VIAŢA 
  
La botez « ne-am îmbrăcat » în Hristos şi Hristos « s-a îmbrăcat » în noi. Cu timpul haina se pătează. Dar lumina Lui rămâne cu noi, dacă o păstrăm, dacă avem capacitatea noastră de a iubi, de a cunoaşte şi de a suferi. Ca să nu ne mai simţim victime! Astfel, ne vom spori continuu forţa interioară în mod conştient. 
  
De îndată ce un eveniment a produs un efect negativ pentru noi, vom lua măsuri pentru a ne armoniza cu universul. În loc să încărcăm o căruţă cu probleme şi să ne înhămăm la ea, mai bine luăm o foaie de hârtie şi notăm, clarificând care sunt convingerile noastre, care sunt visele şi cum vrem să arate viaţa noastră. Ce necesită modificări: gândurile sau sentimentele ? Cum amândouă ne-au dat de furcă, enumerăm ce ne apasă şi apoi explicăm cu voce tare că toate sunt impresii false. De exemplu: « În faţa lui X spun totdeauna ceva stupid. Mă blochează. Mă fac de râs. » Explicaţie: « Nu este adevărat.Teama mea funcţionează în faţa persoanei X. Cred că este superioară mie. Nu îmi pot susţine stima de sine în preajma ei. Acum descopăr că puterea interioară este legată de imaginea de sine pozitivă şi voi lucra la soliditatea ei! Eu am valoare şi mă apreciez! » 
  
Iată cum forţa noastră interioară este deseori blocată. Suntem prea dependenţi de părerea celorlalţi. Sigur că vrem să fim plăcuţi, înţeleşi şi preţuiţi de cei din jur, dar nu este sigur că ei sunt capabili să ne hrănească stima de sine cu aprobări, laude şi aprecieri. Sunt rari cei care ne întăresc psihicul şi ne ajută să dăm tărie forţei noastre lăuntrice. Ca un magnet ciudat, ne atrag cei negativişti, cei care ne sleiesc de puteri cu părerile lor deformate, cu lamentările lor, cu poveştile lor triste. Şi astfel slăbiciunea se alimentează, creşte, se contorsionează. Descoperim că suntem mai aproape de inamicii noştri: furia, îndoiala, laşitatea şi oboseala. Cu mari eforturi ne direcţionăm spre sensul nostru de mers, înţelegând că noi am atras indispoziţia şi necazul şi de noi depinde rezolvarea. 
  
Să salutăm în fiecare dimineaţă Viaţa, sufletul nostru de aur, individualitatea noastră şi rostul nostru special în lume! Apoi, să ne purificăm de lucrurile vechi, pregătindu-ne pentru a atrage lucruri noi care ne conving că suntem frumoşi şi energici! 
  
Pregătindu-ne pentru ziua care începe vom avea în vedere tot ce ştim despre magnetismul mental şi fizic. Acesta încărcat cu forţe divine ne va ajuta să emanăm în jur bună dispoziţie, seninătate, strălucire şi radiaţii pozitive. Ne programăm : « energia gândului bun să meargă spre ceilalţi, energia nervilor stăpâniţi să se propage spre ceilalţi, o atitudine plină de energie să vibreze spre ceilalţi!» 
  
Ne încărcăm prin exerciţii de respiraţie cu elixirul vitalităţii, prospeţimii şi al frumuseţii. Ne creştem magnetismul personal printr-o suită de exerciţii spirituale care întreţin forţa noastră interioară şi ne accentuează farmecul personal. 
  
Reuşita o dă suma eforturilor mici, repetate consecvent, cu încredere, în fiecare zi, spre folosul personal. Pentru a fi persoana care vrem să fim trebuie cu drag, să muncim pentru aceasta! 
  
« Doi adolescenţi care au trăit numai la oraş au ajuns într-o zi într-un sat. Fratele cel mare fu imediat atras de ţăranii care ară, seamănă şi aşteaptă să crească plantele.Apoi strâng roadele şi sărbătoresc. 
  
Fascinat de puterea pământului de a hrăni plantele, exclamă : 
  
- Frate, trebuie să înţelegi ce se petrece, să nu fii ignorant ! Munca ţăranului are scop şi sens ! De ce eşti orb şi dezinteresat ? 
  
- Chiar aşa, nu mă interesează ! 
  
- Dar e extraordinar să vezi minunile naturii ! Uite albinele care caută flori şi muştele care caută gunoaie… 
  
- Ei, şi ? 
  
- Iată tânţarii, fluturii, libelulele, sunt creaturi fragile, dar şi ele au menirea lor ! 
  
Cel mic care nu fu impresionat de această munca agricolă se întoarse la oraş. Celălalt decise să rămână, să muncească şi să se bucure, descoperind frumuseţile naturii. » 
  
Referinţă Bibliografică:
Să salutăm în fiecare dimineaţă Viaţa / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3933, Anul XI, 07 octombrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!