CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

ARIPI DE CREDINŢĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ARIPI DE CREDINŢĂ 
  
Dacă vrem să pătrundem adevărul, trebuie să străbatem straturile sufletului care ascunde ceva mirific despre ceea ce suntem în realitate. Dar, cum să facem curăţenie, cum să ne desprindem de ceea ce ne incomodează şi ne face incapabili, derutaţi şi arţăgoşi? 
  
Mai întâi, să străbatem calea interioară, unde, pe lângă demoni, întâlnim îndoiala şi teama eului nostru. Apoi, când depăşim durerea fricii, a mâhnirii şi a revoltei împotriva nedreptăţilor ce le atribuim destinului, ne purificăm. Astfel, vom cunoaşte treptat niveluri, trepte şi etape pentru a evolua. Strângerile de inimă şi suspinurile, provocate de avansarea pe calea de lumină, nu pot întrerupe aspiraţia spre înduhovnicire. Dacă ajungem să cunoaştem smerenia, vom fi mai puternici, decât ne imaginăm. Dacă reuşim să primim umilinţa, vom deţine forţă interioară de neclintit. Se spune că- umilinţa nu place demonilor şi ei ne părăsesc automat. Nu mai au cu ce se hrăni, am pierdut orgoliul şi răutatea care îi întreţinea… 
  
Dar noi confundăm trufia cu demnitatea. Domnul a dăruit tuturor atributul demnităţii şi ne-a învăţat, în virtutea ei, să-l respectăm, să-l iubim şi să-l iertăm pe aproapele nostru, niciodată să nu-l judecăm. Noi însă, avem impresia că suntem atacaţi din exterior, tocmai de semenii noştri, iar rezistenţa noastră este slabă. Când descoperim că în interior avem inamici periculoşi, ne dumirim că eul nostru lumesc vrea să ne transforme în supuşi ai Răului şi ai dominaţiei sale. Vom rezista şi ne vom câştiga echilibrul psihic. Deoarece, nici cu inamicii exteriori nu putem lupta, decât prin acceptare şi îndurare. Iar cu vulnerabilitatea cotidiană, care ne blochează, trebuie să procedăm inteligent. O recunoaştem, o binecuvântăm şi îi permitem să plece de la noi. Folosind simpla afirmare a dorinţei, obţinem eliberarea, desprinderea, dezlegarea de grijă, nesiguranţă şi timorare. 
  
Nu, nu tot întunericul din lume îşi găseşte loc în inima noastră, dar este bine, dacă începem să lucrăm cu acest sediu al sufletului nostru. Una din sarcinile pe care le avem de îndeplinit în călătoria spirituală este să ne învăluim cu lumina iubirii, care ne dă adevărata noastră identitate, adevăratul rol şi rost în lume. Cuprinşi de sfânta lumină dumnezeiască, plină de har şi adevăr, ieşim din bezna slăbiciunii noastre, din negura patimilor. Purificarea este activă, când omul însuşi se nevoieşte pentru curăţire; şi pasivă, când dincolo de puterile omului, însuşi Dumnezeu îşi găseşte loc curat în inima celor ce Îl caută. 
  
Prin angajarea în călătoria spirituală ne transformăm în făpturi noi, ne cresc aripi de credinţă şi înţelegem că absolut orice ni se întâmplă reprezintă putere, încredere, tenacitate pe calea evoluţiei noastre. 
  
"Precum spune povestea, mama vitregă este rea şi nedreaptă. Iată că o asemenea femeie trimise la fiica soţului ei trei broaşte cu sarcina de a o urâţi, prosti şi învenina, ca să nu mai fie plăcută oamenilor. 
  
Broaştele merseră la fată, iar aceasta, văzându-le, se închină şi apoi, făcu semnul crucii asupra lor. Imediat cele trei care reprezentau Invidia, Răutatea şi Viclenia se retraseră spre râu şi se transformară în trei trandafiri. 
  
Plutind pe apă, florile încântară pe fată, care exclamă : 
  
- Ce flori minunate! Trandafirul alb cred că mi-l trimite regina Lună, cel galben mi-l dăruieşte regele Soare, iar cel roz vine de la regele Râu. Ce superbă este natura! » 
  
Referinţă Bibliografică:
ARIPI DE CREDINŢĂ / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3917, Anul XI, 21 septembrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!