CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Ridicând ochii spre cer...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RIDICÂND OCHII SPRE CER… 
  
Dacă omul încalcă legile sfinte, el nu are iubire şi nu are frică de Dumnezeu, ci manifestă împotrivire, uzând de voinţa sa. Consecinţa : o suită de suferinţe la care se supune singur. 
  
Domnul nu ne poate umple de puterea cea plină de har a statutului Său divin, dacă noi din ignoranţă împiedicăm creşterea noastră duhovnicească şi adoptarea înţelepciunii de Sus. Judecăţile noastre, obiceiurile şi gândurile noastre, cu puterea pe care credem că o avem, vine peste noi prin păcatul cel de la început al omului mândru şi neascultător. În vremuri de dureri şi de ispite, noi nu avem de unde lua povaţă şi faptă bună pentru împlinirea eului divin din noi, decât ridicând ochii spre cer. Îl vom ruga pe Domnul să trimită ocrotire mare peste noi, peste familiile noastre şi peste neamul românesc. 
  
Purtarea crucii este o binecuvântare, căci mare este puterea care vine peste om de la aceasta, şi binecuvântaţi sunt cei care au iubire pentru Domnul. Este scris: cei înţelepţi merg cu pocăinţă spre Hristos, spre Cel ce ne izbăveşte şi ne luminează calea vieţii. Cei imprudenţi, nesocotesc sfatul bun şi se scaldă în necuviinţe, neclarităţi, dezordini, asprimi şi indecizii care îi conduc spre o suită de încurcături, de care îi fac vinovaţi pe alţii. În fapt, doar simţul responsabilităţii ne face să renunţăm la orbirea negativităţii, ca să ne concentrăm pe conştiinţa pură. 
  
« Un tânăr se duse la un înţelept să întrebe de ce s-a îmbolnăvit bunicul lui, deşi era un om bun. 
  
- O persoană este bolnavă pentru că a lăsat să se interpună piedici între suflet şi trup. Dar sufletul rămâne nealterat de bolile corpului. Gândeşte-te la lumina lămpii pusă sub obroc, la soarele ascuns de nori, nu se văd, dar ele luminează. 
  
- Infirmităţile corpului sau ale minţii nu poate coborî un suflet înălţat? 
  
- Exact. Acum bunicul este sub semnul unor slăbiciuni, când sufletul nu poate manifesta tăria şi forţa sa. Dar de îndată ce vălul bolii se va ridica, sufletul va reveni la autoritatea şi strălucirea sa. 
  
- Şi totuşi… 
  
- Şi totuşi, dacă i-a venit ceasul plecării, sufletul său curat, purificat, va avea o forţă extraordinară care se va afirma cu o imensă încântare în lumina divină. Nu te întrista, înconjoară-l cu dragostea ta. Fii mândru de bunicul tău. » 
  
Toate basmele nu conţin altceva decât o călătorie iniţiatică a unui tânăr obişnuit care se confruntă cu diverse situaţii şi peripeţii extraordinare, care în final îl fac să devină erou şi să aibă acces la iubire, bogăţie, succes. Pe parcursul călătoriei prin viaţă şi noi pornim vitejeşte să ne atingem diverse scopuri; întâlnim şi persoane periculoase şi prieteni speciali, trecem prin întâmplări care ne bucură sau ne tulbură, avem parte de miracole sau de încercări. Căci viaţa, ca şi călătorie mistică, nu este altceva decât o aventură. Fiecare dintre noi suntem preocupaţi să ajungem eroii regăsirii de sine, după ce traversăm pădurea întunecată şi plină de monştri a psihicului nostru, după ce învăţăm să recurgem la ajutorul prietenilor văzuţi şi nevăzuţi - cărţi, îngeri, sfinţi, prieteni, duhovnici care ştiu şi pot să ne ajute. Avem nevoie de îndrumători ca să ducem lupta cu neputinţele noastre, ca să găsim curajul de a accesa instrumentele care ne permit adoptarea principiilor şi practicilor spirituale. Ne lovim mereu de neştiinţă, de neputinţă şi de nerăbdare, iar nevoia de forţă interioară este imensă. 
  
Scopul existenţei noastre în lume este de a fi noi înşine, echilibraţi şi armonioşi, autentici şi frumoşi. Vom realiza acest lucru numai dacă renunţăm la ceea ce nu suntem: slabi, temători şi netrebnici, pentru a putea experimenta viaţa în deplinătatea ei… 
  
Referinţă Bibliografică:
Ridicând ochii spre cer... / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3915, Anul XI, 19 septembrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!