CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

CRUCEA DOMNULUI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CRUCEA DOMNULUI 
  
În zile sfinte, Domnul Iisus Hristos, coboară în mijlocul credincioşilor, cu sfinţii Săi. El vine cu sărbătoare de Cuvânt sfânt pentru cruce, pentru iubire, căci crucea Sa înseamnă iubire de Dumnezeu. 
  
Ca paradigmă cosmică, crucea reprezintă hrănire cu bine, adevăr şi frumos, căci ea ne sfinţeşte, ne întăreşte şi ne salvează. Iar sfânta euharistie ne purifică, ne iluminează, ne tămăduieşte. 
  
Povara postului, cel pentru prăznuirea Învierii Domnului, înseamnă curaj întru iubirea divină. Este vreme dulce pentru cei din cer care primesc de la oameni dragoste pentru Dumnezeu, dar şi pentru cei de pe pământ, reuniţi de biserica lui Hristos. Postul Paştilor este dovadă de voinţă şi consecvenţă pentru cinstirea Patimilor lui Iisus pe Cruce. Postul acesta constă în înţelegerea chinurilor, rănilor şi suferinţelor de neînchipuit pe care Fiul Omului le-a îndurat pentru ca în toate stâmtorările trupului şi a sufletului nostru să ne dea milostivire, mângâiere şi izbăvire. Dar, oricare post ne dă putere şi viaţă, întărire interioară şi efort în înduhovnicire. 
  
Pacea este a celor ce primesc învăţătura dumnezeiască drept hrană cerească. Dar Duhul lui Satana ne împinge la răzvrătire împotriva legilor divine, la război între noi, la lenevire şi neîncredere în cele cereşti.  Domnul ne zice: « Pace vouă! Pace între voi! Poruncă nouă vă aduc: iubiţi-vă unii pe alţii precum v-am iubit Eu! Iubiţi-vă, precum v-a iubit Tatăl, încât M-a dat pe Mine crucii şi apoi răstignirii, ca să nu piară cei ce cred în Mine, ci să aibă viaţă veşnică. » 
  
Omul alege singur binele sau răul, adică optează: ori viaţă veşnică, ori durere veşnică. El poate să trăiască ori pentru Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul şi pământul ori pentru satana, cel care a răsturnat în om statutul lui Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos l-a mântuit pe om, dar i-a dat libertatea să aleagă: să locuiască în el cu voia Sa, cu iubirea Sa, cu împărăţia Sa, sau să se lase înşelat de satana, să răstoarne voia cea bună, urmând voinţa sa, capriciul, trufia şi patima sa.Viaţa fără Dumnezeu care este Binele absolut al omului, nu înseamnă decât rătăcire şi nefericire, căci sufletul tânjeşte după pace şi iubire. 
  
Omul nu ştie clar de ce are nevoie- de Domnul, Cel Unul în trei persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sau de eul lumesc şi simţul său ştiinţific, logic? Dar se întreabă: de ce tinde să petreacă întru lucrarea Domnului cea îndurătoare, de ce pacea sufletului este un ţel scump, de ce semnul crucii este folosit atât de des, în semn de purificare şi binecuvântare? Poate, pentru că nu este bine să fie omul singur, pe pământ. El are nevoie de fiinţe văzute şi nevăzute pentru a se simţi ajutat, sprijinit şi călăuzit. Poate, pentru că forţele sale sunt mereu slăbite de felurite atacuri şi redresarea se impune ori de câte ori suntem destabilizaţi sau chiar doborâţi. Poate, pentru că Lumina Tatălui ne învăluie binefăcător şi blând, oricând o invocăm. Şi în mod sigur, pentru că iubirea Tatălui şi a sfintelor mari Puteri Spirituale este putere stăpânitoare şi bucurie a sufletului. 
  
Referinţă Bibliografică:
CRUCEA DOMNULUI / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3909, Anul XI, 13 septembrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!