CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

A trăi este o adevărată `ştiinţă`
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A trăi este o adevărată « ştiinţă » 
  
Câte lucruri trebuie să ştim, să învăţăm, să deprindem pentru a ne maturiza? Multe, dar simple şi la îndemâna oricui: cum să respirăm, ce să mâncăm, cum să iubim, cât să ne rugăm, cum să ne concentrăm, în ce să credem şi de ce să nu ne îndoim… Este o întreagă ştiinţă? Da, deoarece a trăi este « o ştiinţă.» Viaţa este prezentă pentru noi, cu toate farmecele ei, cu tentaţiile ei şi putem fi prinşi într-un angrenaj care este doar o ispită. Deci, a trăi este şi o artă. Arta de a găsi drumul bun care ne vrea, ne doreşte, ne aşteaptă, căci este al nostru. 
  
Soarta noastră bună depinde de alegerea drumului nostru ascendent, evolutiv pentru a ne perfecţiona spiritual. Mai depinde de stilul de viaţă, încât să fim în armonie şi cu Cerul şi cu pământul şi cu fiinţa noastră şi cu sufletul nostru. Trebuie şă cunoaştem şi puterea şi frumuseţea şi echilibrul şi măreţia eului nostru divin, deoarece este dar dumnezeiesc. Nu vom imita pe nimeni, căci fiecare trebuie să găsească cantitatea, proporţia, dozele total diferite de capacităţi şi motivaţii. Fiecare trebuie să găsească cheia cu care deschide poarta de la castelul Iubirii. Drumul chiar dacă este acelaşi, nu-l străbat toţi la fel. Fiecare trebuie să găsească determinarea sa individuală, conformându-se aspectului general, să-şi găsească măsura personală, individuală cu care păşeşte şi avansează. Noi suntem cei care trebuie să ne găsim locul în lume şi în acest univers. Fiecare are locul lui. Dacă ar exista anumite norme, calcule matematice, reţete ar fi mai uşor. Toată lumea ar fi la acelaşi nivel de virtute, fericire, responsabilizate şi angajare reală. Dar, nu. Fiecare va găsi pentru el însuşi ce este sacru, ce este armonios, ce este magistral în el şi pentru el. Mulţi pot ajunge la lucruri identice : aceeaşi beatitudine, aceeaşi bucurie, aceeaşi lumină, aceeaşi puritate, dar doza nu va fi aceeaşi. Primează latura individuală, aspectul particular, pentru că acelaşi drum fiecare îl străbate după trăirea sa, aspiraţia şi temeritatea sa. 
  
In mintea sa, omul este singurul gânditor. Doar noi ne putem controla şi dirija. Magnetismul energetic este un datum ca şi demnitatea şi "talantul". Cunoaşterea legilor spirituale şi respectarea lor ne ajută să ne îmbunătăţim energetic, să ne ştergem greşelile, să ne eliberăm de orice energie distructivă. De unde ne vine ea ? De la gândurile celor din preajmă. Şi gândurile noastre generează un câmp de o anumită vibraţie. Cu cât gândim mai frumos, cu atât câmpul care ne înconjoară este unul benefic. Apropiindu-ne unii de altii, oamenii comunică şi la nivel energetic. Noi nu conştientizăm "schimbul," deşi simţim că ne atrag oamenii zâmbitori, optimişti, veseli. Energia degajată de aceştia este una plăcută în timp ce, vibraţiile celor pesimişti, morocănoşi, răutăcioşi, ne incomodează. Aceasta ca regulă generală pentru că în viaţa de fiecare zi, putem avea surpriza că cel ce bârfeşte este agreat, cel ce transmite zvonuri false este înconjurat de curiozitatea multora, iar cel zâmbitor, inteligent, cu suflet cald este ocolit, căci nu ştie să se angreneze în comentarii picante. Aşa că, energia distructivă îmbracă un strat subţire, poleit de simpatie, farmec, plăcere, purtând numele de « ispită. » 
  
De aceea, se impune a cunoaşte şi a respecta legile spirituale, deoarece ne ajută să ne îmbunătăţim din punct de vedere energetic. Toţi ştim că Legea spirituală absolută este legea iubirii. Iar ei i se subordonează toate celelalte… 
  
Referinţă Bibliografică:
A trăi este o adevărată `ştiinţă` / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3899, Anul XI, 03 septembrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!